A -- a

La fertilitat del sòl, un factor clau en la producció agrària

Jornada tècnica sobre la importància de tenir cura del sòl i les tècniques de maneig agrari més adients per promoure la conservació i millora de la fertilitat.

El sòl no és un substrat inert sinó una entitat viva, un ecosistema que conté una gran varietat d'espècies animals i vegetals que compleixen multitud de funcions. A més de característiques biològiques, els sòls tenen característiques físiques i químiques i de la combinació de totes elles en depèn la seva salut i fertilitat. De la salut i la fertilitat dels sòls en depèn la salut dels conreus i la disponibilitat per a les plantes de l'aigua i els nutrients que necessiten per desenvolupar-se de forma adequada.

L'objectiu d'aquesta jornada tècnica és conscienciar la pagesia sobre la importància de tenir cura del sòl, donar a conèixer mètodes de diagnosi de l'estat de la fertilitat dels sòls i transferir tècniques de maneig agrari orientades a promoure la conservació i la millora de la fertilitat. La jornada es realitza en el marc del projecte "Alimentem Collserola" i neix del treball realitzat conjuntament amb els productors del Parc i fruït de les necessitats detectades a la diagnosi participativa.

La sessió forma part del programa PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica)promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i coordinat per RuralCat.

Data: 26/04/18

Programa:

  • 18.00 h Inscripcions
  • 18.10 h Presentació de la jornada Sra. Ariadna Pomar León, Arran de terra. Eines per la dinamització local agroecològica.
  • 18.15 h Tècniques de maneig de millora de la fertilitat del sòl. Sr. Jordi Puig Roca, l’Espigall.
  • 19.00 h Eines per la diagnosi de l’estat de la fertilitat del sòl Sra. Neus Vinyals Grau, Escola Agrària de Manresa del DARP.
  • 19.45 h Experiències de maneig de la fertilitat del sòl a l’ADV del Baix Llobregat. Sr. Albert Lacunza Alcaraz, tècnic de l’ADV de Fruita del Baix Llobregat.
  • 20.30 h Cloenda de la jornada Sr. Guillem Tendero Acin, Arran de terra. Eines per la dinamització local agroecològica.

[enllaç programa en PDF]

Lloc de realització: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Can Coll, Centre d’Educació Ambiental. Ctra. de Cerdanyola a Horta, BV 1415, km 2. 08290 – CERDANYOLA DEL VALLÈS

Inscripcions: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: https://goo.gl/forms/ywD3QacT1XDyjZ1n1  (Tel.: 665 123 889 - A/e: ariadna@arrandeterra.org). També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Organitza: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i Arran de terra. Eines per la dinamització local  agroecològica. 

Col·labora: L'Espigall

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.