A -- a

Àrea d'estada de Castellciuró
Parking Font. Aigua potabilitzada. Taules Punt de partida d'itineraris senyalitzats

 


Accessible en autocar.

 

Configurant la porta de ponent del Parc, Castellciuró s’alça sobre un petit turó, excel·lent mirador sobre el Baix Llobregat i de la serra de l’Ordal, fins al mar, i cap al nord, de Montserrat i de Sant Llorenç del Munt.

Aquest paratge ofereix variades possibilitats d’esbarjo. Visitar les ruïnes tot imaginat les batalles que s’hi deuen haver lliurat, jugar a l’esplanada, fer una passejada per qualsevol dels itineraris d’interès històric i naturalístic que ofereix.

El castell, les ruïnes del qual ara veiem, fou bastit durant el segle XIV aprofitant el que quedava d’una torre de defensiva d’origen visigòtic anomenada Guadallo i que va ser destruïda per les hosts sarraïnes d’Almansur el 985.

La vegetació dominant en aquest indret és típicament mediterrània, amb llentiscles, aladerns i garrofers. Aquests darrers donen fe d’un passat agrícola anterior, la qual cosa també s’aprecia per les restes de feixes disposades als vessants.

Situació de  l'Àrea de Castellciuró

castellciuróSanta Creu d'Olorda Torrent de Can Collarea estada salut del papiolarea lleure sant pere martirarea estada font de la budelleraarea estada can cuiasarea estada font mugueraarea estada torre baroarea lleure santa maria de vallvidreraarea estada terralarea estada castellciuroarea lleure salut de sant feliu

 
 Passejades i punts d'interès propers:

Fonts:

  • Font de can Bofill

 

Itinerari geològic:

 

  • De l’Ordovicià al Carbonífer: Castellciuró i voltants

 

Elements d'interès:

 

  • Ruïnes del Castellciuró
  • Font de Can Bofill
  • Oratori de Sant Jordi (Can Bofill)
  • Antiga pedrera de can Farrés
  • Sant Pere Romaní

 

Accessos

 

A peu:

  • Des de l'estació de tren de Molins de Rei hi ha uns 20 minuts, travessant el veïnat de can Graner, fins a Castellciuró.

 

Rodats:

  • Des de Molins de Rei per la pista forestal.

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.