A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/html/gestio/consorci_sobreCAT.htm

Línies de gestió

Línies de gestió

 
Els serveis tècnics del Consorci, per tal d’assolir els objectius del Pla especial, s’organitzen en quatre serveis: Administració i gestió, Projectes i obres, Medi natural, i Ús públic, divulgació i educació ambiental que duen a terme, respectivament, les quatre línies de gestió següents.

 

Gestió i administració del patrimoni

Té per objectiu configurar un patrimoni del sòl que permeti assolir els objectius del Parc, conjuntament amb una política de tutela i col·laboració amb els propietaris privats. Des del punt de vista administratiu, la tasca consisteix a fer un seguiment i un control de totes les activitats que es duen a terme al Parc i desenvolupar convenis amb altres entitats i institucions per realitzar tasques conjuntes.

 

Desenvolupament dels espais i els elements construïts

L’objectiu és adequar indrets i equipaments per a les activitats de la ciutadania al Parc, tenint en compte l’aspecte d’integració paisatgística i reduint al màxim els impactes visuals. Per assolir aquest objectiu, ha estat imprescindible establir una xarxa viària bàsica que defineix els recorreguts i regula l’accessibilitat als diferents indrets.

 

Intervenció sobre els sistemes naturals

A partir dels principis de conservar i restaurar, la gestió dels sistemes naturals té com a objectiu, d’una banda, evitar les actuacions que degradin el medi natural i, de l’altra, aplicar tractaments de potenciació i millora. En aquest sentit, són imprescindibles els estudis de recerca naturalística que es porten a terme en col·laboració amb les universitats i altres entitats.

 

Ús públic i educació ambiental

Un espai natural protegit s’ha de fer conèixer i explicar a la ciutadania. Per això, l’educació ambiental és un instrument bàsic de la gestió del Parc i pretén, mitjançant la divulgació dels valors d’aquest espai i dels programes de sensibilització adreçats als usuaris, aconseguir la col·laboració entre la ciutadania i el Consorci.

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.