A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-6.php?SATELIT

Observant l'entor del Papiol i Valldoreix

  

Nom: Itinerari 6
Per a qui? Aficionat
Recorregut: Circular
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 9,63 km
Temps: 1h10
Desnivell: +315 -315
Inici: Les Escletxes
Final: Les Escletxes
Connexió amb altres itineraris: No

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Els altres itineraris moderats per Collserola:
 Del solell a l'obaga, una transició de paisatges
 Pels entorns de la Font de la Budellera
 L'empremta humana de Castellciuró i Santa Creu d'Olorda
 Home i natura: paisatge i cultura
 Vestigis d'un passat a l'obaga del bosc

 

Itinerari circular, suau físicament i poc exigent tècnicament tot i que té un parell de trams amb pendent pronunciat. Durant el recorregut ens mantindrem al sector nord-occidental de la serra de Collerola.

L'itinerari s'inicia al petit municipi del Papiol, a la zona coneguda com Les Escletxes. No s'hi arriba en transport públic, però l'accés des del municipi està ben senyalitzat. Les Escletxes són un conjut de roques de formació calcària. La fragmentació en blocs d'aquestes roques, ha donat lloc a unes esquerdes que en algun punt arriben als 15 metres de fondària i són les que donen nom a l'indret. Després d'aquesta primera observació, enfilarem la pista GO2 en direcció a la Serra d'en Rabassa on anirem descobrint un bosc de transició ja que si bé veiem una pineda ben constituïda, al sotabosc s'hi amaga un emergent alzinar. En aquest recorregut destaquem la vista sobre la senyorial masia de Can Montmany que ens quedarà a mà esquerra després d'agafar la pista GO1. Arribarem fins dalt de la carena des d'on iniciarem un descens pronunciat que ens portarà fins a Valldoreix. Travessarem per un dels carrers urbans i agafarem una pista que durant uns 300 metres de pendent pronunciat ens durà fins a l'Ermita de la Salut on podrem fer un mos si anem proveïts. L'ermita d'estil romànic està en molt bon estat de conservació i destaquem la seva capçalera en forma de trèvol. Ens trobarem als peus del Puig Madrona, fàcilment reconeixible per la torre de guaita. Deixarem l'indret i iniciarem el descens vorejant el Puig del Rossinyol, la visió de l'impressionant castell del Papiol ens acompanyarà fins el punt final del trajecte.

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.