A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-8.php?SATELIT

Pels entorns de la Font de la Budellera

  

Nom: Itinerari 8
Per a qui? Aficionat
Recorregut: Circular
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 11,26 km
Temps: 1h25
Desnivell: +420 -420
Inici: Estació FGC Baixador de Vallvidrera
Final: Estació FGC Baixador de Vallvidrera
Connexió amb altres itineraris: Itinerari 5, Passejada 1

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Els altres itineraris moderats per Collserola:
 Observant l'entor del Papiol i Valldoreix
 Del solell a l'obaga, una transició de paisatges
 L'empremta humana de Castellciuró i Santa Creu d'Olorda
 Home i natura: paisatge i cultura
 Vestigis d'un passat a l'obaga del bosc

 

Itinerari circular que destaca pel contrats d'ambients per on travessa, ombrívola a la zona de la Budellera i assolellat al seu pas per la Serra de Cardona, punt elevat des d'on tindrem una visió de Vallvidrera, can Llevallol i els Turons de Can Pasqual. Haurem de tenir la precaució en travessar la carretera en el revolt de les Monges.
Sortim de l'estació de ferrocarrils i travessem la carretera pel semàfor. Cap a l'esquerra surt el camí del fondal que ens durà fins la presa del Pantà de Vallvidrera. Vorejant-lo ens adonarem de les seves dimensions, i al mateix temps tindrem la possibilitat de veure o sentir les granotes i alguns dels ocells que hi fan parada. De nou a la presa, iniciarem l'ascens pronunciat camí de Santa Maria de Vallvidrera (s.X), i l'àrea de lleure que porta el mateix nom. Seguirem un bell passeig pel fondal fins al revolt de les Monges, on després de superar un tram d'escales de fusta, travessarem la carretera cap a la coneguda font de la Budellera. Per arribar-hi ens haurem de desviar uns 200 metres del camí, però val la pena ja que és una de les fonts més populars. Hi trobarem una escultura-reproduccció d'una obra d'Antoni Tàpies. Refets del primer esforç, un passeig de til·lers fresc i ombriu passa als peus de la Torre de Collserola i el Tibidabo. Des d'allà, prendrem a l'esquerra el camí antic de Sant Cugat.
Farem camí cap el coll del Gravat fins a una petita clariana des d'on iniciem un segon tram el recorregut que ens durà per una forta baixada a la pista C12 fins al Centre d'Informació de Collserola. Davant mateix, el Museu Casa Verdaguer. El tram final cap a l'estació es pot fer sortint a la carretera pel camí asfaltat o bé per les escales de pedra. Si escolliu aquesta darrera opció cal tenir en compte els vianants que tenen prioritat.

 

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.