A -- a

Ambients rupícoles
Ambients forestals | Ambients de ribera | Ambients Aquàtics | Matollars i brolles | Prats | Ambients rupícoles | Espais humanitzats

AMBIENTS RUPICOLES

 

Dins de l'àmbit del parc no es troben ambients rupícoles naturals, llevat del petit enclavament de les Escletxes del Papiol. No obstant això, una fauna molt específica aprofita algunes pedreres abandonades, com la de Can Farrés, a Santa Creu d'Olorda, o l'antiga petita pedrera de Sant Just Desvern.

 

Les espècies que podem observar en aquests indrets són la merla blava ( Monticola solitarius ), el corb ( Corvus corax ), el xoriguer ( Falco tinnunculus ), la cotxa fumada ( Phoenicurus ochruros ) i, fins i tot, el duc ( Bubo bubo ), que ha patit aquí els efectes del furtivisme. Darrerament, el falcó pelegrí ( Falco peregrinus ) és un visitant i un seriós candidat a enriquir la llista d'ocells nidificants al parc. A Collserola aquestes espècies només les podem trobar en aquests tipus d'indrets, que són idonis per a la seva nidificació. Deixant de banda l'indubtable impacte que les activitats extractives han provocat al parc, cal que constatem la capacitat de moltes espècies per colonitzar nous hàbitats i enriquir la biodiversitat de la serra, i que, un cop més, ens en felicitem.

 

Les espècies més freqüents (cliqueu per ampliar)
 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.