A -- a

Sant Pere Martir
Parking Restaurant. Obert tots els dies excepte dimarts. Bar Font. Aigua potabilitzada. Taules Punt de partida d'itineraris senyalitzats

 


Quiosc-berenador, WC adaptat
Horari d'estiu de juny a setembre, 9 a 24 h durant tots els dies de la setmana. Horari d'hivern, de diumenge a dimecres de 9 a 20 i de dijous a dissabte de 9 a 24 h.
Tel. 93 473 91 84
Accessible en autocar.

 

 

L’indret situat a recer de la muntanya de Sant Pere Màrtir es la porta meridional del parc, i una magnífica talaia des d’on divisar la vall de Sant Just, els massissos de l’Ordal i el Garraf, i el delta del Llobregat.

 

La muntanya de Sant Pere Màrtir és fàcilment identificable per les antenes de comunicació que té al cim i que en el seu moment van substituir un antiga ermita que hi havia. A la zona hi podem trobar restes que recorden el seu passat agrícola. Per això no és estrany trobar-hi ametllers, garrofers i altres arbres fruiters. L’abandonament dels conreus i els successius incendis que ha sofert aquest indret han fet que amb el temps l’espai quedés cobert per prats d’albellatge i matollars que creixen entremig d’antigues repoblacions de pi pinyer. Als fondals, on l’aigua és més abundant, també hi podem veure algunes bosquines.

 

La particular situació d’aquest indret el fa idoni com a punt de sortida de variats itineraris. L’existència de nombroses fonts, als peus de la mateixa àrea de lleure, dóna ocasió per passejar entre fondals. Al mateix temps, l’elevada situació de l’àrea de lleure empenys cap els itineraris de cornisa, Turó d’en Cors (30 min), cim de Sant Pere Màrtir (20 min) i a Vallvidrera (40 min).
Mapa Sant Pere Martir

sant pere martirSanta Creu d'Olorda Torrent de Can Collarea estada salut del papiolarea lleure sant pere martirarea estada font de la budelleraarea estada can cuiasarea estada font mugueraarea estada torre baroarea lleure santa maria de vallvidreraarea estada terralarea estada castellciuroarea lleure salut de sant feliu

 
Passejades i punts d'interès propers:
Fonts:

· Font Beca
· Font de la Mandra
· Font del Ferro

 

Itineraris a peu :

Passejada de les fonts: 45 min
Passejada a can Fatjó i turó de l'Espinagosa: 2 h i 15 min
Passejada a Sant Pere Màrtir i Passeig de les Aigües: 1 h i 30 min

 

Elements d'interès:

Mirador dels Xiprers
Mirador del turó d'en Cors
Passeig de les Aigües
Turó d'en Cors (393 m)
Turó de Sant Pere Màrtir (384 m)
Vallvidrera
Passeig de les Aigües

 

Accessos

 

A peu:

Des de Vallvidrera, 40’
Des de Sant Just Desvern per la font de la Beca, 45’

 

Rodats:

Des d'Esplugues de Llobregat per la carretera que porta a Ciutat Diagonal i finalment a la plaça Mireia.

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.