-- 13/06/2018

Del 24 de maig al 5 de juny d’aquest any, i en el marc de La Setmana de la Natura, s’han organitzat al Parc Natural de Collserola diferents activitats de voluntariat i visites. Aquest esdeveniment vol conscienciar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural. A nivell de Catalunya s’han organitzat més de 350 activitats
Activitats de la Setmana de la Natura 2018

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), -entitat de la que és soci el Consorci del PN de la serra de Collserola, i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). Compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”. Forma part de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible.

Durant aquests dies, s’han organitzat més de 350 activitats a tot Catalunya per viure la Terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar la natura i el territori, per a tot tipus de persones, i amb molts espais diferents.

Per a les entitats sense ànim de lucre ha estat una molt bona oportunitat per mostrar els projectes o actuacions que estan tirant endavant, i per a la ciutadania, el moment perfecte per conèixer-les.

Al Parc Natural de Collserola s’han fet 16 activitats: 5 de divulgació temàtica i 11 de voluntariat. En total hi han participat més de 200 persones.

Les activitats de descoberta han estat centrades sobretot en dos temes que han atret molts visitants: els micromamífers  (Nit de ratolins) i les papallones que habiten Collserola. La que es va fer sobre Verdaguer i la natura de Collserola també va ser molt interessant.

Les actuacions de voluntariat s’han organitzat de forma conjunta entre el Consorci i diverses entitats: 10 associacions, 1 centre escolar i 2 empreses. Amb totes elles s’ha pogut fer la millora i el manteniment de més de 10 espais del Parc natural. Cal destacar la 2a Trobada anual d’entitats participants en el programa Col·laborem amb el Parc.

compartir