-- 28/06/2022

Del 22 de maig al 5 de juny, el Parc ha acollit 13 activitats d’aquesta campanya organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que vol conscienciar sobre la necessitat de preservar la biodiversitat i fer visible la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per treballar contra l’emergència climàtica i ecològica.

Un any més, el Parc Natural de la Serra de Collserola s’ha sumat a la celebració de la Setmana de la Natura. El Consorci, sol o de la mà de diverses entitats ambientals, ha dut a terme 13 de les 15 activitats programades, que han tingut com a objectiu conèixer, implicar-se i passar a l’acció a favor de la natura. Hi han participat 26 persones.

 

Aquest any el lema La Natura ens dona vida ha volgut fer èmfasi en la pèrdua de la biodiversitat i en la degradació del patrimoni natural, dos fets que estan succeint més ràpidament del que mai havia passat i que incideixen plenament en la salut dels ecosistemes, de la qual en depenem els humans i totes les espècies.

 

Les activitats que s’han fet han estat les següents:

 

Activitats de voluntariat:

 

 • 22 de maig. Actuació de seguiment dels arbres singulars del PN Collserola, amb l’Associació Collserola Verda. Zona Sant Feliu de Llobregat
 • 22 de maig. Actuació de conservació i millora de l’espai fontinal de la font del Bon Pastor amb l’Associació Collserola Verda. (Sant Cugat del Vallès)
 • 24 de maig. Actuació de conservació i millora de l’espai fontinal de la font del Bacallà amb l’escola Gravi (Barcelona)
 • 25 de maig. Actuació de recollida i classificació de deixalles amb l’Escola Isabel de Villena a la zona de sota de Sant Pere Màrtir (Esplugues de Llobregat)
 • 26 de maig. Actuació de recollida i classificació de deixalles amb l’Escola UTMAR a la zona de sota de Sant Pere Màrtir (Esplugues de Llobregat)
 • 27 de maig. Actuació de condicionament i millora d’espais propers al Centre d’Informació amb l’Empresa Clarivate Analytics. (Barcelona)
 • 28 de maig. Actuació de recollida i classificació de deixalles i de conservació de l’espai fontinal de la font del Ferro amb Òmnium Cultural del Baix Llobregat Est. (Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern)
 • 2 de juny. Actuació de conservació del Fornot de Can Ferriol amb la Fundació Ciutat i Valors. (Sant Feliu de Llobregat)
 • 4 de juny. Actuació d’investigació dels espais fontinals del torrent de Tapioles amb l’Associació Fes Fonts Fent Fonting. (Cerdanyola del Vallès)

 

Visites, exposicions, xerrades i/o sortides guiades:

 

 • 22 de maig. D’excursió amb… El Club Muntanyenc de Sant Cugat. L’Observatori Fabra
 • 4 de juny. Paisatges amb sabor d’aquí: un hort prop d’un bosc de ribera. Recorregut per la riera de Vallvidrera i visita a la finca de Can Santoi, un interessant projecte agroecològic. Coorganitzat amb el Centre Cívic l’Elèctric
 • 22, 29 de maig i 5 de juny. Vesteix Can Coll d’Haikus. Recorregut autoguiat per Can Coll CEA i entorns, amb parada especial al Jardí de les Papallones, amb propostes perquè les composicions poètiques omplin l’espai. Visionat de “Haikus de Collserola”, “Can Coll, et sento” i “Plantem Poesia 2022”. Mostra de llibres natura per a totes les edats. Lloc: Can Coll Centre d’Educació Ambiental

 

La Setmana de la Natura compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i forma part de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible.

 

És una oportunitat perquè les entitats del tercer sector ambiental puguin mostrar els projectes i actuacions que estan realitzant i perquè la ciutadania pugui conèixer associacions i col·lectius on poder col·laborar en la conservació del medi ambient i del patrimoni natural.

compartir