Novament al llarg d’aquesta primavera els nou municipis del Parc acolliran les Jornades «La vinya i el vi a Collserola». S’iniciaran aquest proper cap de setmana amb l’activitat «Collserola: natura, rebost i cultura» al Centre d’Educació Ambiental Can Coll (Cerdanyola del Vallès)

Es tracta de la sisena edició d’unes jornades intermunicipals que busquen reivindicar el llegat patrimonial comú del conreu de la vinya. El passat agrícola de molts masos i masies de Collserola ha deixat un ric patrimoni construït i una memòria d’usos i costums que encara som a temps de preservar.

Des de primers de maig i fins a finals de juny es realitzaran activitats a cadascun dels nou municipis del Parc. Amb la novetat de la creació de la tarja de fidelitat, que premiarà l’assistència a una tercera part dels actes programats.

El tret de sortida de les la sisena edició de les Jornades «La vinya i el vi a Collserola» serà aquest diumenge amb un matí d’activitats al Centre d’Educació Ambiental del Parc, Can Coll. Podrem conèixer els productors de la serra i comprar els seus productes; escoltar una lectura de poemes de vinya i vi, a càrrec dels poetes: Primitiva Reverter, Paco Fanés i Joan Vinuesa; visitar la masia amb els Voluntaris del Parc; passejar pels espais agrícoles del centre; veure l’espectacle de titelles: “El ratolí Valentí” amb Cia “La marieta daurada; i fer tallers pensats per a grans i petits. També es realitzarà la presentació de “El Llibre del vi” de Plini el Vell, editat per Entrecomes.
L’activitat finalitzarà amb l’actuació d’en Jaume Arnella, guitarra i veu, acompanyat per Ferran Martínez, acordió i Toni Oró, clarinet.

Imatges de l’edició de l’any anterior. Font:CPNSC

 

Més informació:

 

CPNSC, 7 de maig de 2015

compartir