-- 01/04/2020

Un premi que posa en valor les tasques de coordinació i col·laboració entre el cos de Bombers i el Consorci dins el programa de prevenció dels incendis forestals al Parc
Acte de lliurament. D’esquerra a dreta, Maite Casado, (gerent de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona), Ada Colau (Alcaldessa de Barcelona), Marià Martí (director gerent del Consorci), Albert Batlle (tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat) i Sebastià Massagué (Cap de Bombers de Barcelona). Font: Ajuntament de Barcelona

Anualment, i en el marc de celebració del patró dels bombers, el cos reconeix les entitats que col·laboren cedint espais i materials per reforçar la formació del col·lectiu. Enguany les tres plaques de reconeixement del cos de Bombers han estat lliurades a l’Autoritat Portuària de Barcelona, a Transports Metropolitans de Barcelona i al Consorci del Parc Natural de Collserola.

L’acte de lliurament, realitzat el passat 6 de març al Saló de Cent de l’ajuntament de Barcelona va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle; Sra. Maite Casado, gerent de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament i Sebastià Massagué, director del cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona.

Reconeixements com aquest posen en valor la tasca que es desenvolupa des del Consorci en matèria de prevenció i detecció d’incendis forestals, un dels programes on es destinen més recursos, tant humans com materials.

El Consorci del Parc Natural de Collserola té encomanada la coordinació del Dispositiu de Prevenció d’Incendis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es basa en un sistema de vigilància i detecció des de 13 punts de vigilància fixes i una central de coordinació que treballa de manera coordinada amb els diferents cossos d’extinció per tal que puguin actuar al més aviat possible en cas de detecció de foc o columna de fum.

Un dels elements importants d’aquest dispositiu és doncs la coordinació i col·laboració estreta amb els diferents cossos de seguretat. En aquest sentit, just abans de l’inici de la campanya de prevenció activa es realitza una trobada de treball on hi participen tots els cossos de seguretat per avaluar l’any anterior i preparar el dispositiu anual. A més, durant la campanya activa, setmanalment els coordinadors del dispositius es reuneixen amb els cossos d’extinció (Bombers de Barcelona i de la Generalitat) per avaluar la situació i valorar les accions a portar a terme.

Assistents a l’acte de lliurament. Font Ajuntament de Barcelona
Moment de l’acte. Font: Ajuntament de Barcelona
compartir