El passat 16 de juliol l’activitat de l’Agenda del Parc Vols col•laborar? —organitzada amb el Grup d’Acció Forestal (GAF) de DEPANA— va servir per fer manteniment dels plançons de la font del Gos (Barcelona), un espai en recuperació desprès d’un important incendi

Un grup de 13 persones es van aplegar aquest dia per fer aquesta tasca tan necessària durant els mesos d’estiu. L’acció, proposada dins l’Agenda d’activitats del Parc, es va organitzar conjuntament amb el GAF de DEPANA, entitat que durant l’any fa diferents accions de col·laboració amb el Parc.

La zona de l’actuació va patir un incendi el juliol del 2015, i des d’aleshores, a més de recuperar l’antic camí que va des del Barri fins al mirador que queda més amunt, s’han anat plantant pel tot el vessant vora 70 plançons d’alzina, roure, arboç, llentiscle i aladern per tal d’evitar l’erosió.

Durant la resta de l’any són sobretot un grup d’alumnes de l’IES Barri Besòs i de l’IES Montjuïc els qui s’encarreguen de fer-ne el manteniment. Amb tota aquesta cura, la supervivència dels plançons és molt alta!

Des d’aquest 2017, l’Agenda d’activitats compta amb un nou bloc de propostes que, amb el títol Vols col·laborar?  volen convidar a les persones interessades a venir a donar un cop de mà a passar un matí desenvolupant tasques de manteniment i millora del patrimoni natural o construït del Parc Natural, acompanyades d’algunes de les entitats que col·laboren de manera habitual amb el Parc.

Més informació:

CPNSC, 20/07/2017

compartir