-- 28/02/2020

La Diputació de Barcelona convida al Parc Natural de Collserola i les Biblioteques públiques a formar part del projecte Parcs i Biblioteques…naturalment!

L’any 2017 va començar una iniciativa promoguda per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre Parcs Naturals i  Biblioteques Públiques. Aquest primer any va ser la zona del Maresme amb espais naturals protegits com Parc de la Serralada de Marina, Serralada de Litoral, el Montnegre i el Corredor, després va venir el Vallès amb la participació de Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Rural de Montserrat.

Aquest 2020 es planteja l’oportunitat que el Parc Natural de Collserola s’incorpori al programa. El 24 de febrer i per iniciativa de la Diputació, es va organitzar una sessió de treball al Centre d’Educació Ambiental Can Coll amb representants de 8 biblioteques de l’entorn de Collserola i representació del Consorci de Biblioteques de l’ajuntament de Barcelona

Va ser l’ocasió per presentar i apuntar línies de treball conjuntes entre els diferents centres, on, des de les dinàmiques pròpies de cadascuna de les biblioteques, es pugui abordar una programació conjunta (exposicions, visites, sortides, hores del conte, etc.).  Va ser també l’oportunitat de fer difusió dels serveis i materials del Centre de Recursos Educatius (CDRE) del Parc de Collserola, especialment dels relacionats amb la publicació  Qui ha passat per aquí?

Entre les col·laboracions que s’estan valorant per aquest any està la celebració del Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) amb el lema La Biblioteca, porta del Parc, una proposta impulsada per les Biblioteques del maresme, així com altres efemèrides ambientals, també incloses dins la Xarxa DocAmbCat.

compartir