Diferents propostes als centres del Parc els dies 4 i 11 de juny. El Parc Natural de Collserola es suma a la celebració del V Dia de les papallones amb activitats als dos centres del Parc i amb la presentació d’una nova publicació. 

Des de fa 5 anys, al voltant del primer cap de setmana de juny es celebra, a diferents llocs del territori, el Dia de les papallones. L’objectiu és difondre la importància d’aquests insectes tant especials i donar a conèixer el projecte de seguiment de les poblacions de papallones diürnes: el Butterfly Monitoring Scheme a Catalunya (CBMS). Es tracta d’una proposta que dinamitza el Museu de Ciències Naturals de Granollers i on hi participen més de 40 entitats del territori.

A Collserola durant els dies 4 i 11 de juny es realitzaran diferents propostes als dos centres del Parc: Centre d’Informació i Centre d’Educació Ambiental Can Coll, i al Turó de Montcada. A més, aquest any s’aprofita l’efemèride per a presentar una nova publicació, un joc de papallones de papiroflèxia que reprodueix les 7 espècies més emblemàtiques del Parc Natural. De cada espècie hi ha dos mides de retallable: mida real i mida augmentada. A més, inclou la informació bàsica de l’espècie i la seva fenologia. Es tracta d’un material pensat per apropar, d’una manera atractiva, el món dels ropalòcers als més petits.

La idea original és de Verd e Blu i l’edició adaptada a les característiques del Parc s’ha fet conjuntament amb els serveis tècnics del Consorci, fent una tria de les espècies més representatives de Collserola.

Les papallones diürnes són uns grans indicadors ambientals. Moltes espècies depenen d’una planta concreta durant la seva fase larvària , i per tant la transformació dels hàbitats es pot estudiar a partir de l’evolució de les seves poblacions.

Al Parc Natural de Collserola des de fa més de 20 anys es fa el seguiment de les espècies presents a dos ambients del Parc, el forestal i els espais oberts. Es realitzen dos transsectes dins el programa BMS, un a la zona del turó d’en Fumet i de can Ferriol i Turò de Montcada.

Dues de les espècies més representatives del ParcPapallona reina (Papilio machaon) i Papallona de l’arborç (Charaxes jasius)

La nova publicació sobre les papallones del Parc Natural de la Serra de Collserola

 

Detalls de la publicació:

  • Format capsa: 24×24 cm
  • 14 làmines de 7 espècies: Papallona reina (Papilio machaon); Papallona de l’arboç (Charaxes jasius); Cleòpatra (Gonepteryx cleopatra);  Blanqueta de la col (Pieris rapae); Blaveta de l’heura (Celastrina argiolus); Saltabardisses de solell (Pyronia cecilia); Papallona de l’alfals (Colias crocera)
  • Inclou un full d’instruccions i un QR que enllaça amb un vídeo explicatiu
  • Preu: 12 €.

 

Més informació:

compartir