-- 02/10/2018

Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris, que en el seu viatge de retorn es molt més vistós que a la primavera. Aprofitant aquest moment es celebra des de fa anys el Dia Mundial dels Ocells

Enguany al Parc es realitzarà el cap de setmana del 6 i 7 d’octubre. Diumenge 7 és el dia central de la celebració amb la Festa dels Ocells a Can Coll, que presenta un programa atractiu d’activitats i propostes per a tots els públics.

La jornada inclou passejades guiades sota el lema “Els ocells i l’agricultura” i el taller d’identificació “Els ocells dels jardins” i de rastres i restes. Diferents jocs i activitats per a infants i joves, punt d’informació, racó de contes i guies ornitològiques, lloguer gratuït de prismàtics…

Aprofitarem per presentar una nova màscara d’ocell, la de l’Òliba, declarat l’ocell de l’any per l’associació SEO/Bird-Life Internacional, i per construir un mural de forma col·laborativa per commemorar els 30 anys de l’equipament i de la campanya de seguiment de la migració al turó de la Magarola.

A més, el dissabte 6 podreu gaudir d’una passejada temàtica al Centre d’Informació del Parc amb el títol “Els ocells de Collserola”. Fins el diumenge 7, podeu pujar al Turó de Magarola a gaudir de l’espectacle del vol dels darrers rapinyaires en migració amb l’ajut  dels dos ornitòlegs experts que us ajudaran en l’identificació.

El Dia Mundial dels Ocells és una campanya organitzada per BirdLife Internacional a escala mundial i que a nivell català coordina SEO /BirdLife Catalunya.  Les diferents activitats de l’edició d’enguany busquen donar a conèixer el món de les aus i les amenaces a les que s’enfronten.

compartir