Enguany el Parc també ha estat escenari de diferents actuacions de neteja dins el Let’s Clean Up Europe, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals per alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada.

Com en anys anteriors per aquesta època, del 6 al 8 de maig s’ha celebrat el Let’s Clean up Europe. Aquest any el parc de Collserola ha estat l’escenari de dues actuacions de neteja on hi ha participat per una banda treballadors de l’empresa Lafarge de Montcada i Reixac i per l’altre, els Voluntaris de Collserola. La pluja, que va ser present tots els dies, va postposar una de les actuacions previstes.
El divendres al matí, l’empresa Lafarge Cementos S.A.U. de Montcada i Reixac, va fer una activitat de neteja al turó de Montcada organitzada per l’associació Acer. Hi van participar 20 treballadors i treballadores. Van poder recollir 398 kg de paper i cartró, vidre i plàstic. Prèviament un tècnic del Consorci els va fer una introducció al Parc, a la seva gestió i a l’important paper que té la participació ciutadana en la divulgació dels valors del Parc i en la seva conservació i millora.
Per a la tarda del mateix dia l’Ajuntament d’Esplugues havia organitzat, amb la col·laboració del Consorci, una neteja a una zona sota de Sant Pere Màrtir. Hi havien de participar un grup d’alumnes de l‘Escola Americana. Llàstima que la forta pluja va obligar a anul·lar l’actuació.
Finalment, el dissabte a matí, un grup de 7 persones del projecte Voluntaris de Collserola, van anar a la font del Ferro, a la vall de Sant Just, on van recollir vora 300 kg de paper i cartró, vidre i plàstic. La pluja insistent no els va fer defallir en el seu objectiu de deixar més neta aquesta zona.
Seria fantàstic que l’any vinent, fos difícil trobar a Collserola, espais on fer actuacions d’aquest tipus. Voldria dir que no hi han hagut abocaments de deixalles incontrolats, fet que demostraria que a la nostra societat ha augmentat el respecte pel nostre entorn
El Lets Clean Up Europe, coordinat a nivell català per l’Agència de Residus de Catalunya, té com a objectius alertar la societat europea sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada als espais naturals, i promoure accions de recollida dels que s’han abocat en boscos, platges, rius, etc. Forma part del programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

 

Imatges de les actuacions realitzades a la font del Ferro i al turó de Montcada. Font: CPNSC i Acer Associació

 

Més informació:

CPNCS, 19/05/2016

compartir