El passat 30 d’abril es va realitzar la reunió anual de la Comissió d’Incendis on es va fer balanç de la campanya anterior i es va presentar la campanya d’aquest any.

Amb l’objectiu de fer balanç de l’any 2014 i preparar la campanya d’aquest estiu del dispositiu de prevenció d’incendis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el passat dijous 30 d’abril, el Consorci va reunir als tècnics del Parc, de la Diputació de Barcelona, als diferents representants tècnics i de la Guardia Urbana de les administracions municipals, ADF’s, cossos de seguretat de la Generalitat (Agents Rurals, Mossos d’Esquadra), Bombers de Barcelona i de la Generalitat, i altres efectius encarregats del dispositiu.

Aquesta reunió anual, es fa a la seu dels serveis tècnics del Parc,  i serveix per fer balanç de la campanya anterior així com per a preparar la nova temporada. També és un moment important de coordinació, on tots els cossos implicats en el dispositiu tenen l’oportunitat d’explicar com han plantejat la campanya d’enguany i quins recursos es destinaran al dispositiu.

Actualment, el dispositiu de prevenció abasta els 36 municipis que formen part de l’AMB, creada per llei del Parlament de Catalunya el 27 de juliol de 2010. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola coordina aquest dispositiu, conjuntament amb la Diputació de Barcelona.

Meteorològicament el 2014 es va caracteritzar per una distribució regular de les precipitacions, mantenint-se la humitat relativa del bosc per sobre del 50% (només catorze dies van estar per sota, i cap durant l’agost ni el setembre). Aquesta dada, combinada amb un estiu sense onades de calor importants (només es van superar els 30ºC set dies, quan en el 2013 en van ser 41), es va traduir en un bon balanç pel que fa als incendis forestals.

Pel que fa a la campanya d’enguany, es va anunciar que, si les condicions meteorològiques són favorables, la vigilància activa a les torres de guaita començarà l’1 de juny.

Durant la sessió es lliurà la memòria de la campanya precedent. Aquest document es pot descarregar des del web del Parc (>> descarregar document)

La gestió i coordinació del Dispositiu de Prevenció d’incendis Forestals de l’AMB és l’actuació que comporta el major esforç pressupostari del Consorci. La finalitat és protegir el bosc i les persones, dels incendis forestals que, ateses les característiques del Parc i l’alta freqüentació, es produeixen en un nombre molt considerable.

compartir