-- 02/05/2018

Segueix en directe la nidificació d’una família de mallerengues blaves!

Un any més una parella de mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus) s’han instal·lat a la caixa niu del Centre d’Informació. De moment la posta és d’ 11 ous i en uns 15 dies esperem que neixin els primers pollets.

Aquest refugi artificial té una peculiaritat, hi té instal·lada una webcam que emet en directe tot el que passa dins del niu. El seguiment en directe es pot fer d’una pàgina del web del Parc que conté informació actualitzada del procés i es utilitzada per algunes escoles dins el seves activitats a l’aula. També conté enllaços a les pàgines de les dues nidificacions anteriors.

Aquesta iniciativa està connectada amb el Projecte Nius, una proposta de ciència ciutadana impulsada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). L’objectiu d’aquest projecte és fer un seguiment de la nidificació dels ocells per tal d’obtenir més informació sobre on, quan i com crien els ocells. És una proposta oberta a tothom i on hi participen escoles, associacions i gent a títol individual.

El seguiment dels ocells al Parc Natural de Collserola ja té gairebé 30 anys de dades continuades. Més enllà de la informació científica, l’aprofundiment en el coneixement dels ocells de la serra i les mateixes metodologies de treball han permès concebre tot un seguit de propostes i materials de caràcter formatiu, divulgatiu i fins i tot lúdic. Així s’han dissenyat programes per a les escoles, s’han editat guies divulgatives en diferents formats i s’han realitzat múltiples activitats de divulgació específica sobre els ocells, una de les més consolidades és la Festa dels Ocells que es realitza el primer cap de setmana d’octubre al Centre d’Educació Ambiental Can Coll o la Feixa dels ocells, instal·lació que també trobem en aquest centre.

compartir