Ada Colau, presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, són les noves presidenta i vicepresidenta, respectivament, de l’Assemblea General del Consorci.  Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, també ha estat elegit com a vicepresident i Pilar Díaz Romero, alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, ocuparà la Vicepresidència Executiva. 

El passat 1 de març es va celebrar a la seu dels Serveis Tècnics del Consorci l’Assemblea General constituent. En el decurs de la sessió, a més de determinar qui ocuparia la Presidència, les dues Vicepresidències i la Vicepresidència Executiva, també van prendre possessió dels seus càrrecs com a vocals d’aquest òrgan de govern, els representants de les diferents institucions que conformen el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola: l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb deu representants per cada entitat; la Generalitat de Catalunya, amb dos membres; i els nou ajuntaments del Parc, amb un membre per consistori. Alhora, també es van designar els membres de la Comissió Executiva, òrgan operatiu que executa les decisions preses a l’Assemblea General.
L’Assemblea General és l’òrgan suprem de deliberació i decisió del Consorci. Algunes de les seves funcions són la d’aprovar el Pla de Gestió anual de l’entitat, així com el pressupost.
La renovació de càrrecs, respecte l’última composició d’aquest òrgan, ha estat del 84%, un percentatge molt elevat que reflexa els canvis polítics que s’han produït a les diferents administracions consorciades.
Un cop aprovada la composició dels Òrgans de Govern, Ada Colau, va explicar els principals reptes que afronta durant el seu mandat, entre els quals destaquem el pas de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), l’aprovació del Pla Especial de Protecció del Medi Físic i del Paisatge (PEPNat), l'elaboració d'un pressupost participatiu entre les diverses administracions integrants del Consorci i la regulació més estricta dels usos, realitzant una aposta pels usos agrícoles que contribueixen a augmentar la biodiversitat.
El vicepresident executiu sortint, Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern, va aprofitar la sessió per acomiadar-se dels 12 anys de càrrec al Consorci agraint la tasca feta pels membres dels òrgans de govern.

Més informació:

 

CPNSC, 8/03/2016

compartir