-- 10/03/2020

El passat 29 de febrer, es va fer a la masia de Can Soler la tercera trobada de treball i intercanvi de les entitats que col·laboren activament en la conservació i millora del Parc Natural de Collserola. Entre d’altres coses, va servir per conèixer els diferents projectes que s’hi desenvolupen.
Moment de la trobada. Font: CPNSC

El passat 29 de febrer  es va celebrar al Centre de Can Soler, Barcelona, la Tercera Trobada de la Taula d’Entitats Col·laboradores del Parc Natural i la primera d’aquest any. Hi van ser convocades les 48 entitats que durant els anys 2018 i 2019 havien participat en algun dels programes de foment de la participació i suport al voluntariat. Finalment hi van assistir un total de 25 persones: 19 representants de 13 entitats, més les educadores del Centre de Natura de Can Soler -equipament de l’Ajuntament de Barcelona-, i els tècnics del Consorci vinculats a aquests programes.

Un dels objectius de les trobades és conèixer in situ els equipaments i els projectes de les diferents entitats. Per aquest motiu es procura fer-les a les seves seus. En aquesta ocasió es va aprofitar per conèixer el Centre de Natura de Can Soler (exposició i activitats que s’hi realitzen), de la mà de l’equip d’educadores que el gestiona així com per posar-nos al dia sobre els projectes que l’equip de la Fundació Tres Turons està desenvolupant aquest any 2020 a Can Soler i als seus voltants.

A més, es va convidar l’Anna Parici de la Xarxa de la Conservació de la Natura (XCN) perquè vingués a explicar-nos els continguts de l’Ultra Clean Marathon 2020 que organitza la XCN,  el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Agència de Residus de Catalunya.  Aquesta tercera edició, que es celebrarà el 6 de juny,  combinarà el córrer i recollir els residus abandonats als espais naturals, amb la recollida de donatius per a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient, que duen a terme les diferents entitats del Tercer sector ambiental. Enguany torna a passar pel Parc, raó per la qual el Consorci col·labora en la seva organització, juntament amb algunes entitats que també han volgut ser-hi com Collserola verda i WWF Barcelona. Donat que és un esdeveniment on les entitats ambientals poden participar i ser-hi presents de moltes maneres, va semblar que era oportú aprofitar la Trobada per presentar l’esdeveniment.

Finalment es va fer el Tast de Parc, moment que sempre està destinat a presentar alguns temes o notícies breus relacionats amb el Parc o amb la seva gestió. Aquest cop es va aprofitar per parlar del que va suposar pel Parc natural el pas de la borrasca Gloria, les afectacions que hi va haver i les actuacions i tasques de manteniment que s’han hagut de fer després.  Trobareu informació més detallada sobre aquest tema al web del Parc

La propera trobada de la Taula d’Entitats Col·laboradores es farà el dissabte 13 de juny a la Casa del Guarda del pantà de Vallvidrera, on ens acollirà l’Associació de Veïns i Veïnes de Santa Maria de Vallvidrera-Mas Sauró i el Consorci.

compartir