Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris, que en el seu viatge de retorn es molt més vistós que a la primavera. Aprofitant aquest moment es celebra des de fa anys el Dia Mundial dels Ocells.

Enguany la celebració del dla dels ocells al Parc es desdobla en els dos primers caps de setmana d’octubre.  Dissabte 30 podeu gaudir d’una passejada temàtica al Centre d’Informació del Parc  i fins  diumenge 1,  pujar al  Turó de Magarola a gaudir de l’espectacle del vol dels darrers rapinyaires en migració amb l’ajut  dels dos ornitòlegs experts que en fan el seguiment.  I el diumenge 8, podeu participar a la Festa dels ocells  que es celebrarà a Can Coll, amb un programa atractiu d’activitats i propostes per a tots els públics.

El programa de la festa dels ocells d’enguany inclou  una xerrada i itinerari del gran divulgador ambiental  Pere Alzina,  una munió de jocs i tallers per a infants i no tan infants, punts d’informació, racó de contes i finalment l’espectacular exposició fotogràfica sobre les aus “Focus on Birds”.

El Dia Mundial dels Ocells és una campanya organitzada per BirdLife Internacional a escala mundial i que a nivell català coordina SEO /BirdLife Catalunya.  Les diferents activitats de l’edició d’enguany busquen  homenatjar els milers d’aficionats que amb el seu esforç voluntari contribueixen a la millora del coneixement dels ocells a través dels múltiples projectes que avui emmarquem en la ciència ciutadana.

 

Més informació:

compartir