S’ha dut a terme una important i costosa intervenció a la balustrada de l’històric jardí de al Sra. Coll atès el perill que generava el seu estat. El Centre d’Educació Ambiental Can Coll atén un gran nombre de centres escolars durant la setmana i un elevat nombre de visitants els diumenges.

El pas del temps ha afectat una part molt significativa de l’edifici com és la balustrada del jardí (s. XIX), produït per esquerdes del mur sobre el qual s’assenta. S’ha hagut de dur a terme una important i costosa intervenció, actuant d’urgència atès el perill que generava el seu estat, doncs aquestes esquerdes seguides des de fa temps, havien anat a més, fent moure-la, trencant-la i  deixant-la solta, i per tant provocant un risc de caiguda i perill d’arrossegar les persones que s’hi poguessin repenjar.

La solució que s’ha endegat abans del començament la plena activitat del curs escolar a Can Coll i ha estat el desmuntatge de la balustrada, peça a peça, i el travat i lligat amb varetes de ferro l’interior de les pilastres. Una vegada desmuntada la balustrada, s’ha actuat puntualment en les esquerdes del mur i posteriorment, s’ha tornat a muntar la balustrada lligant la base de la barana i l’ampit (part superior de la balustrada) amb riostres internes, per deixar-la amb el mateix aspecte que tenia. D’aquesta manera aquesta estructura ha quedat sòlidament fixada, eliminant el risc de trencament i caiguda.

Can Coll és un edifici històric i dels més emblemàtics del Parc de Collserola, situat al municipi de Cerdanyola del Vallès, i que alhora és museu i centre d’educació ambiental (acull 12.000 escolars per any). Té el seu origen a finals del segle XV i mostra elements arquitectònics molt ben conservats dels segles XVII i XIX. Va ser adquirit per l’Àrea Metropolitana de Barcelona l’any 1987, i es va restaurar i consolidar entre els anys 1991 i 1993.

Més informació:

CPNSC, 6 de novembre de 2013

compartir