Del vessant sud al vessant nord per la Valldaura

TIPUS: Bicicleta de muntanya
DIFICULTAT: Alta
TEMPS: 2h
DISTANCIA: 20,6 km
AMBIT: BICI
INICI: Velòdrom d'Horta
FINAL: Velòdrom d'Horta

Descàrregues

Itinerari circular que transcorre pels dos vessants de la muntanya. Comença a Barcelona baixarem fins el Vallès i recuperarem de nou la ciutat després d’un ascens pronunciat. Com a tram important cal destacar la pujada inicial per la pista de Llars Mundet amb un fort pendent que ens connectarà amb el Passeig de les Aigües. El camí el farem per una màquia, formació arbustiva resultat d’incendis passats on destaca la presència d’alguns pins pinyers. Aquest primer tram ens permetrà gaudir d’una magnífica panoràmica de la plana litoral. Barcelona, als peus, se’n presenta com un mosaic de peces a descobrir.

Després d’un tram planer, enfilarem camí fins el Coll de la Magarola. El vessant barceloní se’ns despedeix amb el Tibidabo donant-nos l’esquena. Els roures tenyeixen de torrat la muntanya si som a la tardor, i ens confirmen que entrem a les obagues del Vallès. Connectarem amb la pista del Pas del Rei, més endavant la carretera d’Horta farà d’enllaç amb can Valldaura. Baixarem un tram de dos quilòmetres, el primer curt i pronunciat. El segon més suau, destaca per la presència de roures al llarg del camí, un d’especialment majestuós al marge dret. Seguirem baixant ara encaixats entre talussos. Cal prendre especial precaució amb la velocitat.

El camí segueix sent ombrívol i frescal, ara planer. Cal extremar les precaucions ja que la proximitat a l’àrea de lleure de can Coll fa que trobem força gent passejant. Arribarem a la zona de picnic on podrem fer una parada i descansar. Iniciem el segon tram, seguint el curs de la riera que travessarem fins a tres vegades. Passarem per una zona de conreus a l’alçada de can Codina. L’ascens el farem passejant per un bosc que manté fresca la molsa als pendents que miren al nord. Alzines, roures, marfulls i brucs ens defineixen el paisatge. Ja dalt de la carena podrem observar les dues valls. La intervenció forestal en forma de franja de protecció, a les bandes del camí, ens amplia el camp visual. Més endavant les vistes sobre la ciutat ens marquen l’inici del descens fins el Velòdrom.

Més informació

Opció d’agafar a l’àrea de lleure de Can Coll, autobús urbà a Cerdanyola o a Barcelona. (Sarbus): O baixar per la carretera fins a l’estació de Renfe de Cerdanyola o Cerdanyola Universitat.