Pels entorn de la font de la Budellera

TIPUS: Bicicleta de muntanya
DIFICULTAT: Mitjana
TEMPS: 1h 25 min
DISTANCIA: 11,3 km
AMBIT: BICI
INICI: Estació FGC Baixador de Vallvidrera
FINAL: Estació FGC Baixador de Vallvidrera

Descàrregues

Sortim de l’estació de ferrocarrils i travessem la carretera pel semàfor. Cap a l’esquerra surt el camí del fondal que ens durà fins la presa del Pantà de Vallvidrera. Vorejant-lo ens adonarem de les seves dimensions, i al mateix temps tindrem la possibilitat de veure o sentir les granotes i alguns dels ocells que hi fan parada. De nou a la presa, iniciarem l’ascens pronunciat camí de Santa Maria de Vallvidrera (s.X), i l’àrea de lleure que porta el mateix nom.

Seguirem un bell passeig pel fondal fins al revolt de les Monges, on després de superar un tram d’escales de fusta, travessarem la carretera cap a la coneguda font de la Budellera. Per arribar-hi ens haurem de desviar uns 200 metres del camí, però val la pena ja que és una de les fonts més populars. Hi trobarem una escultura-reproduccció d’una obra d’Antoni Tàpies. Refets del primer esforç, un passeig de til·lers fresc i ombriu passa als peus de la Torre de Collserola i el Tibidabo. Des d’allà, prendrem a l’esquerra el camí antic de Sant Cugat.

Farem camí cap el coll del Gravat fins a una petita clariana des d’on iniciem un segon tram el recorregut que ens durà per una forta baixada a la pista C12 fins al Centre d’Informació de Collserola. Davant mateix, el Museu Casa Verdaguer. El tram final cap a l’estació es pot fer sortint a la carretera pel camí asfaltat o bé per les escales de pedra. Si escolliu aquesta darrera opció cal tenir en compte els vianants que tenen prioritat.