El Parc Natural de Collserola s’afegeix a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) amb propostes a l’Espai d’Interpretació del Pantà de Vallvidrera, al Centre d’Informació del Parc i al Centre d’Educació Ambiental Can Coll. Alhora, els diferents municipis del Parc també han organitzat diverses activitats per conèixer altres elements patrimonials situats dins el Parc Natural.

Entre els dies 9 i 12 d’octubre es realitzarà una nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) amb diverses propostes per conèixer el patrimoni català i europeu tals com visites guiades, concursos fotogràfics, representacions teatrals o concerts… Un total de 350 propostes que es poden consultar a l’Agenda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’edició d’enguany es centra en descobrir el  llegat industrial i posar de relleu la importància històrica de l’activitat industrial a Catalunya.

Des del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola s’han organitzat diferents propostes el diumenge 11 d’octubre. L’Espai d’Interpretació del pantà de Vallvidrera obrirà les seves portes on s’hi realitzaran visites comentades a l’exposició que acull, sobre el pantà i els seus entorns; pels voltants del Centre d’Informació del Parc s’ha programat la passejada guiada “El Parc de Vallvidrera, un entorn ric en patrimoni construït” amb l’objectiu de descobrir els edificis singulars que hi ha al voltant d’aquest equipament; finalment, el Centre d’Educació Ambiental Can Coll realitzarà una jornada de portes obertes on es podran visitar les estances restaurades i les exposicions sobre “La vida a les masies” i “L’home i el medi a Collserola”. La visita serà autoguiada, es facilitarà follet i dossier explicatiu i es complementa amb una passejada pels entorns agrícoles immediats.

Els diferents  municipis del Parc també s’han sumat a les Jornades amb diverses propostes per descobrir el seu patrimoni arquitectònic.  Com per exemple la Jornada de portes obertes i visites guiades que es realitzarà el Museu d’Història de Cerdanyola del Vallès l’11 d’octubre i que permetrà visitar l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes, construïda sobre un edifici preromànic del que se’n poden veure les tombes, o l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes ambdues dins el Parc. El Museu-Poblat ibèric de Ca n’olivé també realitzarà una visita teatralitzada.

Finalment, el municipi de Sant Just Desvern ha programat l’activitat: Tallers de tecnologia ibèrica al jaciment iber de la Penya del Moro”,  on els visitants podran provar el funcionament de la fusaiola, el fus, i el teler manual tal com es feia en època ibèrica.

Podeu seguir tota l’actualitat de les JEP 2015 a Twitter amb els hashtags #JornadesEuropeesPatrimoni i #JEP2015.

 

Cartells de les activitats que organitza el Conosorci

Més Informació:

 

CPNSC, 7 d’octubre de 2015

compartir