-- 23/03/2018

Durant el mes de febrer una delegació de representants d’aquesta ciutat del sud del Marroc va visitar el Parc per extreure’n idees per a la implementació d’un nou parc periurbà

Els dies 10 i 11 de febrer una delegació encapçalada pel Sr. Omar Oubarka, alcalde  de la ciutat de Tan-Tan (70.000 hab.) situada a l’extrem sud del Marroc, es va reunir a Collserola acollida pel seu director gerent, Sr. Marià Martí. L’objectiu de la vista era conèixer la relitat del parc i el seu model de gestió i poder extreure’n idees per a un projecte de creació d’un parc periurbà.

El promotor de la reunió va ser el delgat General de l’Aliança Marroquina per les Ecociutats,i de l’Aliança Marroquina de Col·lectivitats Territorials per al Clima, Sr. Mehdi Guadi.

Tot i la distància i les circumstàncies específiques d’un indret situat a les portes del desert del Sahara, és possible trobar punts en comú per poder aplicar criteris i metodologies per a la creació d’un parc periurbà.

La possibilitat d’aquest encontre rau en l’existència d’un previ marc de col·laboració franco-marroquina en el que hi estava vinculat FEDENATUR (Associació Europea de Parcs Periurbans) actualment integrada a EUROPARC (Federació Europea de Parcs Natural i Nacionals). En aquesta trobada van participar també els antics President de Fedenatur (Sr. Slimane Tir) i Secretari General Adjunt (Sr. Pierre Denhin).

compartir