-- 06/04/2018

Jornada tècnica sobre la importància de tenir cura del sòl i les tècniques de maneig agrari més adients per promoure la conservació i millora de la fertilitat

El sòl no és un substrat inert sinó una entitat viva, un ecosistema que conté una gran varietat d’espècies animals i vegetals que compleixen multitud de funcions. A més de característiques biològiques, els sòls tenen característiques físiques i químiques i de la combinació de totes elles en depèn la seva salut i fertilitat. De la salut i la fertilitat dels sòls en depèn la salut dels conreus i la disponibilitat per a les plantes de l’aigua i els nutrients que necessiten per desenvolupar-se de forma adequada.

L’objectiu d’aquesta jornada tècnica és conscienciar la pagesia sobre la importància de tenir cura del sòl, donar a conèixer mètodes de diagnosi de l’estat de la fertilitat dels sòls i transferir tècniques de maneig agrari orientades a promoure la conservació i la millora de la fertilitat. La jornada es realitza en el marc del projecte “Alimentem Collserola” i neix del treball realitzat conjuntament amb els productors del Parc i fruït de les necessitats detectades a la diagnosi participativa.

La sessió forma part del programa PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica) promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i coordinat per RuralCat.

Data: 26/04/18

Programa:

18.00 h Inscripcions

18.10 h Presentació de la jornada Sra. Ariadna Pomar León, Arran de terra. Eines per la dinamització local agroecològica.

18.15 h Tècniques de maneig de millora de la fertilitat del sòl. Sr. Jordi Puig Roca, l’Espigall.

19.00 h Eines per la diagnosi de l’estat de la fertilitat del sòl Sra. Neus Vinyals Grau, Escola Agrària de Manresa del DARP.

19.45 h Experiències de maneig de la fertilitat del sòl a l’ADV del Baix Llobregat. Sr. Albert Lacunza Alcaraz, tècnic de l’ADV de Fruita del Baix Llobregat.

20.30 h Cloenda de la jornada Sr. Guillem Tendero Acin, Arran de terra. Eines per la dinamització local agroecològica.

Lloc de realització:

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Can Coll, Centre d’Educació Ambiental. Ctra. de Cerdanyola a Horta, BV 1415, km 2. 08290 – CERDANYOLA DEL VALLÈS

Inscripcions:

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: https://goo.gl/forms/ywD3QacT1XDyjZ1n1  (Tel.: 665 123 889 – A/e: ariadna@arrandeterra.org)

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Organitza:

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. https://parcnaturalcollserola.cat/

Arran de terra. Eines per la dinamització local agroecològica. https://arrandeterra.org

Col·labora:

L’Espigall. https://www.espigall.cat/

compartir