-- 26/11/2021

Del 20 al 28 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, fruit d’un projecte que rep el suport de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Un cop més el Parc se suma a la celebració de la Setmana per la Prevenció de Residus. La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

La 13 edició tindrà lloc del 20 al 28 de novembre de 2021 i el tema central posa el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, treballem plegats per un planeta residus zero!

Els objectius de la Setmana Europea són:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Entre les activitats organitzades des del Parc, destaquem:

  • Diumenges 21 i 28 a Can Coll, Minideixalleria, amb el plafó expositiu La motxilla invisible, residus que no veiem però que portem al Parc. També hi ha una exposició de materials i idees a la cuina de la masia de Can Coll
  • Dimarts 23 i dimecres 24: Activitat Experimentem el Bosc i Joc de les deixalles amb les escoles Garbí i Natzaret d’Esplugues
  • Diumenge 21: activitat del Grup de Natura Sol i Aire de recollida i classificació de Residus, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
  • Dissabte 27: activitat de l’Associació de Veïns i Veïnes de Mas Lluí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

A més, el gener d’aquest any, amb motiu d el Dia Mundial de l’Educació Ambiental (26 de gener de 2021), es va presentar el vídeo Residu 0 al Parc a les xarxes socials (Instagram i Facebook). Aquest vídeo és una mostra de la valuosa tasca d’aprenentatge i col·laboració dels estudiants en pràctiques laborals al Parc.

compartir