El mes de desembre passat, l’Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va visitar el Parc Natural de Collserola, dins un programa de recorreguts pel territori amb l’objectiu d’enriquir el debat sobre el Pla Director Urbanístic (PDU) Metropolità

L’Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) ha iniciat un debat sobre el nou Pla Director Urbanístic Metropolità. Actualment està acabada la primera fase d’anàlisi i diagnosi del PDU. Dirigida per l’Arquitecte Joan Busquets, va ser recollida a l’exposició “Metròpolis Barcelona” al Disseny HUB Barcelona, que va tancar el passat 25 d’abril. Actualment, ja s’han iniciat els treballs de redacció de l’avanç del PDU, i és doncs un bon moment per reflexionar i parlar-ne.

Per això, l’AAUC ha organitzant quatre "mirades" (recorreguts amb bicicleta) per diferents itineraris de l’espai metropolità: riu Besòs, riu Llobregat, Barcelona: de Collserola al litoral i el Vallès

El passat dissabte dia 19 de desembre, es va du a terme el tercer recorregut, denominat “Pedalada per la gran Z (Collserola, Diagonal i Litoral), que s’inicià amb un itinerari des de la plaça de Vallvidrera, travessant el sector oriental de Collserola, baixant fins Esplugues de Llobregat, recorrent tota l’avinguda Diagonal fins el Fòrum i pel litoral barceloní arribant fins a les Drassanes. Al llarg del recorregut es van fer aturades tècniques per tal d’observar, exposar, discutir, proposar,…. sobre elements, actuacions, problemàtiques que incideixen en el territori metropolità.

 

La Jornada va concloure amb un debat sobre al nou Pla Director Urbanístic Metropolità. En aquest recorregut hi va participar el director gerent del Consorci del Parc de Collserola. 

 

CPNSC, 17 de gener de 2016

compartir