-- 07/07/2022

Organitzada com en anys anteriors per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) i l’Agència de Residus de catalunya (ARC), i en col·laboració amb el Consorci, va travessar el Parc, des de Sant Cugat fins a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova.

L’11 de juny va ser enguany la data seleccionada per celebrar l’Ultra Clean Marathon. Aquest cop, el punt d’avituallament es va situar a Can Ribes. Hi van participar 20 equips (180 persones), que a mesura que anaven corrent, anaven espigolant les deixalles. La novetat d’aquesta edició és que a més, anaven georeferenciant els abocaments especials que s’anaven trobant, informació que després es va passar al Consorci perquè els eliminés.

 

Entre tots els equips van recollir al Parc 170,30 kg de deixalles: 96 kg a Can Ribes i 74,30 kg a la Casa de l’Aigua.

 

A Can Ribes, a banda de fer la rebuda dels grups, la classificació i el pesatge de les deixalles que portaven, amb la col·laboració de 4 persones voluntàries de l’associació Collserola Verda, es va poder fer una actuació de recollida i classificació dels residus que hi havia per la zona. En total es van recollir 29, 20 kg. i alguns voluminosos.

compartir