Temps era temps en un mas arrecerat als pendents de la Font de la Budellera es plantava, generació rere generació, un tomàquet vermell, gran i saborós…   

L’any 2011 el pagès de can Mandó ens va fer arribar llavors d’aquest tomàquet. Durant quatre anys, i en el marc del Pla Agropecuari del Parc, la Fundació Miquel Agustí conjuntament amb els serveis tècnics del Parc, ha fet la selecció de la varietat per tal de fixar-ne les característiques i d’avaluar maneres de conrear-la. Actualment el Consorci distribueix planter d’aquest tomàquet cada any entre els agricultors interessats.

Ara també us animem a que cultiveu aquesta retrobada hortalissa a la vostra escola. Disposem de llavors per als centres docents que ho vulguin. El cicle del tomàquet és diferent dels nostres cicles escolars. Habitualment els mengem a l’estiu, quan a l’escola fem vacances, però, si fem ús d’hivernacles o de les pròpies aules, ambients protegits del fred, podem avançar una mica el cicle i aconseguir tomàquets abans d’acabar les classes!

Podeu demanar les llavors i informació al Centre de Documentació i Recursos Educatius del Parc (cdre@parccollserola.net).

 

Llavors a l'Escola Bellaterra i tomàquet mandó als camps de Can Coll.  Font: CPNSC

 

Més informació:

 

Productors del Parc que participen al projecte de recuperació de la varietat:

 

 

 

compartir