Es conclou l’actuació de restauració de l’interior de l’ermita de la Salut de Sant Feliu de Llobregat.

L’ermita de la Salut, situada al costat de la masia de la Gleva, és un lloc tradicional i entranyable, obert al culte, i en el qual cada any se celebra un popular aplec.

L’any 2004 es va actuar al seu interior, després d’un incendi fortuït que va malmetre el recinte així com part de la teulada. En aquell cas es va refer la teulada. Posteriorment, l’any 2013, es va fer una actuació de sanejament dels murs, per evitar humitats, i també es va canviar l’orientació de la teulada del cos lateral annex a l’ermita, per donar-li una inclinació cap enfora que generés en el conjunt una visió homogènia. L’orientació contra el mur generava molts problemes d’humitat i això n’havia accelerat el deteriorament i hi havia produït patologies estructurals.

Aquestes incidències, així com el pas dels anys, havien degradat l’interior, per això ara s’han realitzat els treballs de pintat interior de l’ermita i, com a prevenció, també s’han tractat quatre bigues de fusta existents d’origen que no estaven tractades.

Us convidem a gaudir d’una visita a aquest equipament totalment restaurat.

Abans de la intervenció. Font CPNSC

CPNSC, 28 de setembre de 2015

compartir