Situació i accés

Està situat a l’obaga de la carretera de la Rabassada (BV-1417) de Barcelona a Sant Cugat, al km 5,7. Es troba a la capçalera de la vall de Sant Medir, sobre la Font Groga. Una de les zones amb millor grau de naturalitat del Parc de Collserola.

Descripció del lloc

Aquest mirador està format per dos espais encadenats on hi ha bancs i arbres de diverses espècies. És fruit de la restauració dels marges de carretera realitzada el 1989. Disposa de 24 places d’aparcament.

Descripció i interpretació de la panoràmica

Tocant al mirador i en direcció nord i nord-est, hi ha força arbres grans que no ens deixen veure el paisatge. Per evitar aquest problema hi ha uns bancs sobre els quals podem fer les nostres observacions. El pendent que tenim als nostres peus ens recorda que som a la capçalera d’una de les rieres més importants de la Serra: la riera de Sant Medir. Aquest curs d’aigua davalla lentament cap al Vallès, entre la serra de la Rabassada a l’esquerra i la de Sant Medir a la dreta. En general hi veiem una vegetació frondosa amb boscos d’alzines, roures i pins. Sota nostre també hi veiem bardissars. El paisatge s’aprecia poc alterat, amb algunes construccions aïllades dalt la carena. Al final de la vall podem veure alguns camps de conreu que abans ocupaven tot el Vallès. Estan envoltats per les ciutats de Badia, Barberà del Vallès i Sabadell. Encara més lluny, també s’aprecia Castellar del Vallès. Al fons d’aquest escenari veiem el massís de Sant Llorenç del Munt i Terrassa que tanca la vista, completament a l’esquerra.