Situació i accés

Es troba al Km 4,5 de la carretera de la Rabassada, de Barcelona a Sant Cugat del Vallès (BV-1417), al vessant barceloní.

Descripció del lloc

Hi trobem una gran esplanada just al costat de la carretera. Al límit del mirador hi ha uns pòrtics de fusta que ajuden a emmarcar la panoràmica. Disposa de 24 places d’aparcament.

Descripció i interpretació de la panoràmica

Des dels pòrtics centrals del mirador es pot veure una vista esplèndida sobre bona part de la ciutat de Barcelona, emmarcada entre Collserola, Montjuïc i el mar. Dins la ciutat es reconeixen el turó de la Rovira o la Muntanya Pelada i als seus peus barris com la Teixonera, el Carmel i el Guinardó. Darrera es veuen molt bé alguns carrers de l’Eixample barceloní. Entre mig de la munió de carrers i cases hi destaquen edificis singulars com la Catedral, la Sagrada Família o l’edifici d’AGBAR. Al fons de tot hi veiem el port de la Zona Franca.

Mirant cap al SO veiem alguns punts de la Serra com el Tibidabo, l’hotel Florida, el Parc d’atraccions, l’Observatori Fabra i la torre de Collserola.

Sota el mirador hi ha l’antic poble de Sant Genís del Agudells del que ens podem imaginar els límits pel tipus de construcció que en general presenten els seus edificis (cases baixes).

Si anem a l’extrem esquerre del mirador, en direcció est, veurem els barris de Nou Barris i Sant Andreu i els edificis de Diagonal Mar que despunten. Les xemeneies de la tèrmica del Besòs ens indiquen que estem veient també altres ciutats com Sant Adrià del Besòs o Badalona.