Novament al llarg d’aquesta primavera els nou municipis del Parc acolliran les activitats perapropar el passat agrícola de Collserola i el seu llegat patrimonial.

Enguany, iniciem les jornades el diumenge 10 d’abril a Cerdanyola, al Museu de Ca n’Ortadó, amb una lectura dramatitzada de textos clàssics i  preparació de vins aromatitzats a «la moda» dels romans. El 8 de maig es farà a Sant Feliu una passejada guiada fins a la darrera vinya en actiu del municipi. I l’ornitòleg Sergi Sales ens ajudarà a reconèixer els ocells que freqüenten les vinyes i els seus entorns.

La gent de la cooperativa L’Olivera, el matí del 15 de maig,  obrirà les portes de la finca de Can Calopa, dins del municipi de Barcelona,  per explicar el projecte «Vinyes de Collserola», uns vins amb valor social afegit. No marxarem sense haver-ne fet un tast.

La tarda del 20 de maig, al Museu Municipal de Molins de Rei, Jaume Garriga farà una xerrada sobre la terra i el seu treball i es podrà fer una visita nocturna a les col·leccions del museu.

A Can Coll, centre d’educació ambiental  del Parc de Collserola, es farà una matinal agropecuària, on es vendran productes conreats al Parc. També es faran tallers, conta contes, passejades… Serà el diumenge 29 de maig.

El diumenge 5 de juny, el Papiol celebra la seva Festa de la Cirera i aprofitaran l’ocasió per organitzar un taller d’estampació amb fulles de parra, impreses sobre bosses reutilitzables.

A la masoveria del Museu Can Tinturé d’Esplugues, el dissabte 11 de juny, tindrà lloc una xerrada sobre el clima i la vinya, també es visitaran les exposicions i s’acabarà amb un tast de vi.

A Sant Just Desvern el 12 de juny es farà una passejada guiada per conèixer la riera de Sant Just, can Baró i la font de la Beca. S’acabarà amb un dinar de carmanyola i un tast de vi.

A Montcada i Reixac, en el marc de la Festa Major de Reixac, es podrà visitar la col·lecció «Montcada, entre vinyes i camins», recull d’eines agrícoles per al conreu vitivinícola. Hi haurà un tast de vins i caves. Serà el diumenge 26 de juny.

Les jornades acabaran a Sant Cugat, al Celler Modernista, on  el dissabte 13 d’agost es farà un taller familiar que ens ajudarà a ser un bon pagès.

Tal com vàrem començar a fer en la passada edició, a tots els llocs citats es trobarà  la targeta de fidelitat, que premiarà amb un obsequi, l’assistència a una tercera part dels actes programats.

   

Més informació:

 

CPNSC, 6/04/2016

compartir