L’exposició permanent del Centre d’Informació del Parc s’ha ampliat amb una nova instal·lació que ens permetrà observar la serra a vol d’ocell, tot descobrint el seu patrimoni natural i construït, així com la seva història.

Si una cosa ens atrau de les exposicions són els models a una escala molt diferent de la real. Veient les coses des d’una perspectiva o amb un detall inusual, podem veure el bosc allà on només veiem arbres i comprendre les realitats més amagades, podem copsar i sorprendre’ns, sentir-nos Gulliver o viatgers en una nau microscòpica.

Ara al Centre d’Informació, i en el marc de l’exposició permanent, hem estrenat una nova maqueta que ens permetrà aixecar el vol sobre territori sense moure’ns ni un dit de terra, i que a més, gràcies a la tecnologia a l’abast, ens permetrà observar tot el Parc amb diferents esguards o filtres temàtics. L’espai més natural, l’espai que testimonia la història, l’espai de servei ambiental…

Es tracta d’una maqueta blanca a escala 1:15000, que esdevé interactiva gràcies a la tecnologia de videoprojecció, que permet dotar de llum i color el territori a la vegada que ens il·lustra amb informació complementària en una pantalla adjacent. Amb un sol clic podrem fer un vol històric i veure com ha evolucionat el territori les darreres dècades, així com la dinàmica de la vegetació, la composició geològica, la riquesa patrimonial, la distribució dels serveis i de les vies de comunicació, els municipis que integren el Parc.

Una nova eina i un recurs atractiu per a la divulgació dels valors del Parc en el seu conjunt, que esperem que ens sigui de molta utilitat.

   

 

Més informació:

 

CPNSC, 23/01/2017

compartir