Enguany cinc productors del Parc comercialitzen aquesta varietat, recuperada a partir de l’esforç dels agricultors locals. Aquest any també es pot trobar a algunes botigues i restaurants. 

Els productors agrícoles ecològics del Parc ja han començat a comercialitzar, per tercer any, els tomàquets de la varietat local ‘Mandó de Collserola’.

Com a novetat, aquest any algunes botigues i restaurants SlowFood serviran aquesta varietat local de tomàquet. A més, aquest estiu, sis productors més l’han començat a conrear de manera experimental per poder-lo comercialitzar l’any vinent.  També s’han distribuït, com l’any anterior, llavors des del Centre de Documentació i Recursos el Parca diferents centres educatius per a ser cultivades als horts escolars.

Durant la primera temporada de venta la varietat va tenir una molt bona acollida, tant pel seu aspecte (gran mida) com pel seu sabor. Aquest bons resultats van assegurar-ne el cultiu i comercialització, que es va iniciar de nou aquest any el mes d’abril amb la distribució de planter elaborat per la Fundació Miquel Agustí.

El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat recuperada a partir de la iniciativa i l’esforç dels agricultors locals, que compta amb el suport del Consorci, en el marc del Pla Agropecuari del Parc. Arribar fins a la comercialització ha estat possible després d’anys de treball per a fixar la varietat. Els estudis impulsats pel Consorci els ha desenvolupat la Fundació Miquel Agustí realitzant alhora alguns treballs experimentals als camps de Can Coll per veure com responia la varietat a diferents tipus de cultiu amb l’objectiu de donar eines als agricultors per a optimitzar la seva producció.

Els trobareu a:

Productors del Parc:

  • Can Domènec (El Papiol / Sant Cugat del Vallès) – 608 899 754 – Més informació: Pàgina de Facebook
  • La vinya de Can Font (El Papiol) – 670 497 999 – Més informació: web
  • Rural de Collserola (Sant Cugat del Vallès) – 685 502 454 – Més informació: Pàgina de Facebook
  •  Els horts de Ca n’Alegria (Can Santoi – Molins de Rei) – 616 786 867- 
  • Can Puig (El Papiol) – 659 671 230

 

Agrobotiga:

  • El Rebost de la Masia de Can PuigCarrer de la Salut, 6. El Papiol

 

Botigues i restaurants:

 

Bon profit!

 

CPNSC, 18/07/2017

compartir