Enguany set productors del Parc comercialitzen aquesta varietat, recuperada a partir de l’esforç dels agricultors locals.

Els productors agrícoles ecològics del Parc ja han començat a comercialitzar, per segon any, els tomàquets de la varietat local ‘Mandó de Collserola’

Durant la primera temporada de venta va tenir una molt bona acollida, tant pel seu aspecte (gran mida) com pel seu sabor. Aquest bons resultats van assegurar-ne la segona temporada de cultiu i comercialització, que es va iniciar el mes d’abril amb la distribució de planter elaborat per la Fundació Miquel Agustí.

Com a novetat, aquest any s’han afegit  dos nous productors, Els Horts de Ca n’Alegria, que té situats els seus camps a can Santoi (Molins de Rei) i Can Puig, al Papiol. També s’han distribuït llavors des del Centre de Documentació i Recursos el Parc a diferents centres educatius per a ser cultivades als  horts escolars.

El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat recuperada a partir de la iniciativa i l’esforç dels agricultors locals, que compta amb el suport del Consorci, en el marc del Pla Agropecuari del Parc.Arribar fins a la comercialització ha estat possible després d’anys de treball per a fixar la varietat. Els estudis impulsats pel Consorci els ha desenvolupat la Fundació Miquel Agustí realitzant alhora alguns treballs experimentals als camps de Can Coll per veure com responia la varietat a diferents tipus de cultiu amb l’objectiu de donar eines als agricultors per a optimitzar la seva producció.

Els trobareu a:

Bon profit!

 

Més informació:

 

CPNSC, 12/07/2016

compartir