Els obradors col·lectius són eines amb un gran potencial per elaborar productes agroalimentaris de proximitat, donar valor afegit als excedents de les finques i compartir infraestructures en general costoses i que requereixen tràmits complexos.

A Collserola hi ha dos processos en marxa de creació d’obradors col·lectius en el marc del projecte Alimentem Collserola. D’una banda, a Valldoreix (Sant Cugat del Vallès), s’està desenvolupant un obrador fruit de la cooperació entre l’INS Arnau Cadell, l’Ajuntament de Sant Cugat, Doble Via SCCL, el Taller Jeroni Moragas i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental. El projecte s’inicia amb una prova pilot basada en la elaboració de galetes per part del Taller Jeroni Moragas a la cuina de l’Institut, i pretén obrir les seves portes a nous projectes de transformació agroalimentària.

Al vessant sud de Collserola, concretament a Sant Feliu de Llobregat, s’està avaluant el potencial de crear un obrador compartit a l’equipament municipal de la cuina de l’Aula Sant Feliu. Aquest obrador estaria destinat a elaborar productes a partir de verdures i fruites de la pagesia de Collserola i del Baix Llobregat.