El proper 3 de febrer tindrà lloc a la Sala Gòtica de Molins de Rei la presentació del Catàleg de la Pagesia de Collserola, dins el marc de la 167a edició de la Fira de la Candelera. El Catàleg és un directori de les 18 experiències de producció agrària professional de Collserola. S’emmarca en el projecte Alimentem Collserola, que busca promoure la transició agroecològica a Collserola

La 167a Fira de la Candelera serà l’escenari immillorable on es presentarà el Catàleg de la Pagesia de Collserola. Dins de les activitats previstes a la Sala Gòtica, el dissabte 3 de febrer es donarà a conèixer aquest directori de les experiències productives professionals que impulsen projectes de producció agrícola i ramadera a la serra de Collserola.

Al Parc Natural de la Serra de Collserola es produeixen i elaboren una gran diversitat d’aliments de qualitat. Per tal de conservar els valors naturals del parc i els serveis ecosistèmics que aquest ens brinda, és fonamental conservar el mosaic agroforestal mitjançant el desenvolupament equilibrat i sostenible de l’activitat agrària i silvopastoril que, al llarg dels segles, ha modelat el paisatge de la serra.

L’objectiu d’aquest catàleg és donar a conèixer i posar en valor la pagesia de Collserola —així com els aliments que produeix— i sensibilitzar sobre la importància que té l’activitat agropecuària per al manteniment de la biodiversitat i de la sostenibilitat ecològica, econòmica i social del Parc Natural.

Aquesta producte s’emmarca dins el projecte Promoció de la transició agroecològica a Collserola que va començar a caminar a mitjans del 2016 amb l’objectiu de transformar els sistemes alimentaris dels municipis del Parc Natural de la Serra de Collserola per fer-los més justos i sostenibles. El projecte està sent impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i està sent dinamitzat per l’Associació Arran de terra. La resta d’ajuntaments del parc està previst que s’incorporin al projecte durant el 2018.

El catàleg a estat finançat per la Diputació de Barcelona dins de la convocatòria de subvencions per entitats destinades a la sensibilització ambiental.

Dades de la sessió:

 

CPNSC, 31/01/2018

compartir