Aquest estiu s’ha comercialitzat per primer cop la varietat recuperada de tomàquet Mandó de Collserola amb una molt bona acollida tant pels productors com pels consumidors

Aquest 2015 s’ha comercialitzat per primer cop la varietat local recuperada de tomàquet Mandó de Collserola. Sis agroproductors ecològics del Parc han conreat amb finalitats comercials aquesta varietat durant aquest estiu venent el producte final al mercat local.

Aquesta varietat ha tingut una molt bona acollida, tant pel seu aspecte (gran mida) com pel seu sabor. Aquest bons resultats asseguren una nova temporada l’any vinent.

El passat 27 d’agost alguns dels productors implicats en la recuperació i comercialització es van reunir al Centre d’Educació Ambiental Can Coll (Cerdanyola del Vallès) per a valorar la temporada. Alhora els tècnics de la Fundació Miquel Agustí van poder mostrar els primers resultats de l’estudi experimental realitzat aquest any als camps de conreu de Can Coll sobre la producció de la planta davant diferents tipus de poda.

Arribar fins a la comercialització ha estat possible després d’anys de treball per a fixar la varietat. Els estudis impulsats pel Consorci els ha desenvolupat la Fundació Miquel Agustí realitzant alhora alguns treballs experimentals als camps de Can Coll per veure com responia la varietat a diferents tipus de cultiu amb l’objectiu de donar eines als agricultors per a optimitzar la seva producció.

La recuperació de varietats tradicionals així com l’impuls de l’agroproducció al Parc és una de les línies de treball del Pla agropecuari del Parc Natural de Collserola. Mantenir la producció agrícola és un element essencial per a la conservació d’aquest territori, alhora que recuperar varietats tradicionals locals permet la conservació de la biodiversitat agrícola.

 

Més informació:

Productors i/o agricultors implicats en el projecte:

 

CPNSC, 28 d’agost de 2015

compartir