-- 18/05/2018

Per motius de seguretat, des de principis de maig, l’Àrea de Lleure de Santa Creu d’Olorda ja no disposa de barbacoes

El desmantellament de les barbacoes a l’àrea de lleure de Santa Creu d’Olorda es fa de forma definitiva per millorar la seguretat de l’espai.

Aquest tipus d’instal·lacions generen un alt risc d’incendi en un entorn forestal com el Parc Natural de Collserola. Els requeriments de seguretat són cada vegada més exigents i aquest indret, en particular, no reunia les mesures de contenció exigides. Per a tenir-ne les garanties suficients, hauria de ser un recinte tancat i que no es pogués accedir fora de l’horari d’obertura del restaurant, quan no hi ha cap control a l’àrea de lleure.

A més, s’havien detectat sistemàticament un ús indegut de la instal·lació, com focs fora de l’horari marcat, i per tant sense vigilància, o la utilització de les barbacoes en el període que la instal·lació es tancava temporalment per l’alerta d’alt risc d’incendi, fet que incrementava enormement la perillositat de la instal·lació.

Per tots aquest motius, els Serveis Tècnics del Consorci han determinat el desmantellament d’aquest tipus d’instal·lacions a Santa Creu d’Olorda, tal com s’ha fet anteriorment en altres indrets com a l’àrea de lleure de Castellciuró, a Molins de Rei, o les del Centre d’Educació Ambiental de Can Coll, a Cerdanyola del Vallès. L’any 1993 en què es va inaugurar la darrera àrea de lleure del Parc, a Santa Maria de Vallvidrera, ja no es van instal·lar barbacoes. Aquesta activitat no encaixa en el model d’Ús Públic del Parc Natural que es promou des del Consorci.

Actualment les  úniques àrees de lleure que disposen d’aquest servei són la del Torrent de Can Coll (Cerdanyola del Vallès), amb 36 barbacoes situades dins un recinte tancat i a la de La Salut (Sant Feliu de Llobregat) amb 24 instal·lacions. També existeixen altres instal·lacions de caràcter privat que ofereixen el servei.

compartir