El passat 11 de març es va realitzar la trobada de valoració del 2015 i la preparació de la nova campanya d’eradicació participativa de l’ailant amb les associacions de veïns que hi col·laboren. Durant la sessió es van acordar les noves accions a portar a terme aquest 2016.

A La trobada desenvolupada  al Centre Cívic de l’Elèctric, hi van assistir els representants de totes les associacions de veïns que han participat en el projecte d’eradicació de l’ailant: AVV Santa Maria de Vallvidrera- Mas Sauró, AVP del Mas Guimbau i Can Castellví, i l’AVV El Sanatori, del barri del Rectoret. També van participar les AAVV que s’incorporaran aquest 2016, com l’AVV de La Floresta. Per part de l’Ajuntament de Sant Cugat hi va assitir en Sergi Sempere, tècnic municipal i per part del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, en Joan Manel del Llano,  Conseller de Barri.

La valoració per part de tots va ser molt positiva. Tant, que ja es va acordar el calendari d’activitats i actuacions en els diferents barris per aquest 2016. El projecte inclou  tant xerrades i arrancades d’arbres (adults i joves) divulgatives que s’iniciaran al setembre als barris, la mapització de la localització dels ailants i el tractament fitosanitari per part del Consorci.

Desprès de la sessió de treball, es va desenvolupar la primera xerrada divulgativa d’aquest any. Realitzada per en Joan Vilamú, tècnic de Medi Natural del Consorci, va tractar sobre la problemàtica de les espècies al·lòctones invasores al Parc i les mesures de gestió que es desenvolupen. Hi van assistir un total de vint persones, tant de les pròpies associacions de veïns, com alguns Voluntaris de Collserola  -que també col·laboren en aquesta tasca – , com persones a títol individual.

 

El projecte de participació en l’eradicació dels ailants es va iniciar l’any 2014, amb la proposta de l‘Associació de Veïns de Santa Maria de Vallvidrera i Mas Sauró, de participar en una arrencada d’ailants joves. S’ha anat construint amb els anys, per tal que pugui ser un veritable espai de col·laboració i suma d’esforços en la divulgació  i en la gestió de la problemàtica que suposa aquesta espècie invasora.

 

Mapització de l’ailant i cartell divulgatiu de la campanya. Font: CPNSC

 

Més informació:

 

CPNSC, 14 de març de 2016

compartir