Itinerari accessible del camí del Fondal ***ACTUALMENT EN RESTAURACIÓ***

TIPUS: Itinerari accessible
DIFICULTAT: Baixa
TEMPS: 30 min
DISTANCIA: 980 m
AMBIT: Centre d'Informació
INICI: Estació del Baixador de Vallvidrera dels FGC
FINAL: Font Nova, o Centre d'Informació

Descàrregues

Itineraris accessibles

L’adequació de les ciutats i els edificis per possibilitar un ús confortable de l’espai públic i privat per part de tothom, fa anys que s’està realitzant de forma força satisfactòria. Però aquesta adequació encara no ha arribat plenament als espais naturals. No es tracta únicament de complir amb el dret que tenen les persones amb alguna discapacitat, si no d’entendre els avantatges que suposen per a un gran nombre de persones, gaudir d’un disseny pensat per a tothom. El Consorci ha anat adaptant els equipaments del parc, i ara amb aquest primer itinerari ha encetat una nova línia de treball per a fer accessible, cada cop més, la natura a tothom.

Passejada sensorial pel camí del Fondal

L’itinerari sencer va de l’Estació del Baixador de Vallvidrera fins a Vil•la Joana o el Centre d’Informació del Parc. La primera part, entre l’Estació i la Font Nova (490m) el camí està adaptat per a cadires de rodes i cecs. A partir d’aquest punt comencen les escales per accedir al Passeig dels Plàtans des d’on s’arriba fins al Centre d’Informació.

En una segona fase està previst continuar el camí del fondal des de la Font Nova, en ziga-zaga pel vessant, superant el desnivell actual i fer accessible el camí a totes les persones amb mobilitat reduïda.

La passejada s’ha dissenyat amb el pressupòsit que s’arriba en tren. Per tant, els plafons explicatius que trobareu durant el recorregut, segueixen aquesta direcció.

Us podeu baixar la descripció detallada del recorregut aquí

També trobareu una proposta de joc mitjançant la formula el “Geocaching”