A Collserola trobareu més de 250 quilòmetres de xarxa d’ús ciclista. Us convidem a conèixer aquest espai natural i gaudir-ne d’una manera tranquil·la tot fent compatible aquesta activitat amb la conservació del Parc

Normativa

Només es pot circular per la Xarxa d’Ús ciclista del Parc. (camins i pistes de 3 metres)
El límit de velocitat és de 20 km/h
No es pot circular per corriols. La bicicleta de descens està prohibida
No es poden fer curses

Aquesta normativa, recollida a les Ordenances del Parc, va acompanyada d’un marc sancionador aprovat pels òrgans de govern del Parc.

Teniu a la vostra disposició un comunicat referent a la implantació de la nova regulació de l’ús de la bicicleta al Parc en el qual trobareu els antecedents, la motivació i la finalitat d’aquesta nova regulació, així com les actuacions dutes a terme en els últims anys.

Recomanacions

Quan no es puguin mantenir les condicions de seguretat, baixeu de la bicicleta i continueu a peu.
Conduïu amb precaució, cedint el pas a les persones que van a peu. Penseu que sovint no us senten o no us veuen a venir. 
Passeu a una distància prudent quan us trobeu amb persones que van a peu. Eviteu ensurts i freneu quan trobeu usuaris que van a peu.
L’ús del casc és obligatori fins als 16 anys, i molt recomanable a partir d’aquesta edat.
Eviteu fer cridòria, sobretot si aneu amb colla, tant pel bé de la fauna com pel de la resta de persones usuàries que volen gaudir de la tranquil·litat de la natura.

Collserola és un Parc Natural, no un jardí urbà. Tenir-ne cura és cosa de tothom, tant de les persones qui hi viuen a prop com de les que el visitem. Respectant les normes i les recomanacions, millorarem la convivència i garantirem la conservació dels hàbitats.


Mapa d'ús ciclista

Tots els camins per circular amb bicicleta estan recollits al Mapa d’ús ciclista

El mapa inclou pràcticament tots els camins de la Xarxa de Prevenció d’Incendis, amb senyalització a tots els encreuaments, i altres pistes més amples de 3 metres. Conté més de 250 quilòmetres de camins.

S’han exclòs de la xarxa tots els camins que travessen zones d’especial protecció, incloent-hi les dues reserves naturals parcials del Parc: Rierada-Can Balasc i Font Groga.


Itineraris en bicicleta

A Collserola, trobareu diferents itineraris senyalitzats de dificultat diversa. Des de les àrees de lleure, des dels municipis o des de les estacions de tren, podeu accedir amb bicicleta a diferents espais del Parc.

Itineraris senyalitzats en bicicleta:
    • Passejades en família
    • Dificultat baixa
    • Dificultat mitjana
    • Dificultat alta

Consulteu tots els itineraris aquí.


Autorització d'activitats amb bicicleta

La realització d’activitats organitzades al Parc està sotmesa a una regulació especial.

Si teniu previst organitzar una activitat en grup amb bicicleta, cal que sol·liciteu prèviament una autorització. Consulteu el tràmit i els requisits a l’enllaç següent: https://parcnaturalcollserola.cat/autoritzacions-dactivitats