Promoció de la transició agroecològica a Collserola

El projecte «Alimentem Collserola! Promoció de la Transició Agroecològica a Collserola» té per objectiu promoure sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles i la reactivació de l’activitat agrària en l’àmbit d’influència del Parc Natural de la Serra de Collserola.

 

Consisteix en una estratègia d’intervenció en el territori que incorpora i articula tant els diferents tipus de coneixements i visions que tenen els agents locals com les qüestions d’índole socioeconòmica, ecològica i cultural. Mitjançant un procés participatiu ampli i transversal, s’identifiquen els reptes i es dissenyen i implementen les accions per millorar el sistema alimentari local. La producció agropecuària, el consum de proximitat i ecològic, l’educació agroecològica o el patrimoni agroalimentari són alguns dels àmbits que es treballen al llarg del procés.

 

El projecte està impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i els Ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Cerdanyola del Vallès, amb l’equip tècnic de la cooperativa Arran de terra, Eines per la dinamització local agroecològica.

 

 

Consulteu les darreres publicacions i documentació:

 

Pla d’Acció Alimentem Collserola!  2n cicle 2021-2024

Memòria d’actuacions Alimentem Collserola! 2022

Avaluació de la 1a convocatòria del Contracte Agrari de Collserola 2022

Serveis a propietaris i propietàries particulars

Accions en marxa

Fases del procés

Fase IDiagnosi tècnicade la pagesia

Fase IIDiagnosi i planificació participativa

Fase IIIAcció participativa

Fase IVAvaluació

Òrgans de participació

GrupPagesia de Collserola

GrupMotor

Comissió deseguiment

Grups de treballPla d'acció

Notícies

Segueix-nos a   dlaecollserola  alimentemcollserola AlimentemCollserola

#AlimentemCollserola

Millora la biodiversitat i es redueix la biomassa a la zona pasturada amb rucs a Can Domènech

Aquestes són les principals conclusions de l’estudi d’avaluació del projecte de silvopastura amb rucs de Can Domènech encarregat recentment pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.


En marxa la tercera edició del Contracte Agrari de Collserola

Per tercer any consecutiu, el Contracte Agrari de Collserola permetrà a la pagesia de la serra ser recompensada per la seva funció en la conservació del paisatge i la biodiversitat de la serra de Collserola.


La Collserola agrària obre les portes en el marc de la campanya Benvinguts a Pagès amb un cicle d’activitats propi

A “Benvinguts a la Collserola Pagesa” es visitaran 5 finques agrícoles del Parc Natural entre el 30 de setembre i el 15 d’octubre per oferir una experiència pagesa de proximitat. I l'1 d'octubre es farà un acte central als camps de La Rural de Collserola.


Entitats impulsores