La Collserola agrària obre les portes en el marc de la campanya Benvinguts a Pagès amb un cicle d’activitats propi

A “Benvinguts a la Collserola Pagesa” es visitaran 5 finques agrícoles del Parc Natural entre el 30 de setembre i el 15 d’octubre per oferir una experiència pagesa de proximitat. I l'1 d'octubre es farà un acte central als camps de La Rural de Collserola.


S’inicia la 35a campanya de seguiment de la migració d’aus rapinyaires al Parc Natural

Al web del Parc es poden consultar en directe les dades de les espècies observades. S’han establert mesures addicionals de seguretat i aforament a l’espai del mirador per tal d’acomplir les mesures sanitàries vinculades a la COVID-19


Horaris d’estiu dels equipaments del Parc Natural

Durant els mesos de juliol i agost alguns equipaments del Parc Natural estaran tancats per vacances. Us recordem que alguns aparcaments poden estar tancats temporalment durant episodis de risc d’incendi molt elevat i extrem. Abans de la vostra visita, consulteu l’estat de risc d’incendi i les restriccions d’activitats i accessos al Parc Natural al web d’Agents Rurals (Pla Alfa. Generalitat de Catalunya).


El nou mapa-guia del Parc, iniciativa premiada

La tasca del Consorci del Parc Natural de Collserola d’editar un nou mapa-guia del Parc és reconeguda i rep el Premi QuèFem? de La Vanguardia a la millor iniciativa familiar 2023.


Reducció del nivell de l’aigua del pantà de Vallvidrera

El control d’espècies invasores obliga a buidar parcialment i de manera periòdica el pantà per tal d’intentar eliminar les espècies de més impacte negatiu sobre l’ecosistema.


Tancament de camins al turó d’en Quirze

Aquesta setmana, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, es tancaran amb cadenes diversos camins en l’àmbit del turó d’en Quirze, al terme municipal de Molins de Rei, per evitar l’accés de vehicles motoritzats (excepte vehicles de serveis i autoritzats) a aquesta zona del Parc. L’objectiu és reduir l’abocament de runes i deixalles i, així, reduir el risc d’incendi.


S’avança el període d’inscripció a les activitats educatives del programa “El Curs al Parc” per al curs escolar 2023-2024

El Consorci implementa dues millores en el procediment de reserva d’activitats als equipaments educatius del Parc amb l’objectiu de donar un millor servei a les escoles: avançar el període d’inscripció al mes de juliol i oferir l’opció de fer-la telemàticament a través del web del Parc.


Activat el dispositiu de prevenció d’incendis forestal a l’àrea metropolitana

Ens apropem als mesos amb més risc d’incendi i s’inicia la campanya de prevenció activa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que s’allargarà fins a finals d’agost. La reunió de la Comissió de seguiment del dispositiu on hi assisteixen totes les administracions i entitats implicades en la prevenció, detecció i extinció d’incendis forestals de la metròpolis, celebrada el 12 de maig passat, marca el punt d’inici.


S’obre una nova convocatòria del Contracte Agrari de Collserola

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola impulsa la segona convocatòria del CAC, destinada a recompensar les aportacions socioambientals de l’activitat agrària professional al Parc Natural així com a l’espai funcional.


Informe sobre l’estat ecològic, hidrològic i de conservació de la riera de Vallvidrera

El Consorci acaba de rebre l’informe i diagnosi de l’estat ecològic de la riera de Vallvidrera, fet per un equip de recerca de la Universitat de Barcelona, que evidencia un estat deficient de la qualitat ecològica d’aquest ecosistema.


Acord per a la custòdia de la finca de les Llicorelles a Molins de Rei

El Consorci, l’Ajuntament i la Societat Catalana d’Herpetologia assumeixen conjuntament la conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics d’un espai d’especial importància per a la riera de Vallvidrera, el connector entre la serra de Collserola i el riu Llobregat.


Ampliació de l’itinerari pels espais recuperats al Turó de Montcada

L’ampliació de l’itinerari del Turó de Montcada permet accedir a prop de 30 noves hectàrees d’alt valor ecològic i ambiental, i conèixer la restauració del paisatge de l’antiga pedrera de roca calcària.


Obert el termini per presentar projectes de gestió de l’equipament ramader de Ca n’Oller

Aquesta instal·lació pot acollir ramats de cabres i ovelles i és una infraestructura important per a la prevenció d’incendis i la gestió de la biodiversitat del Parc Natural.


Intervenció paisatgística a la cua del pantà de Vallvidrera

Aquesta setmana s’ha portat a terme una intervenció paisatgística de bioenginyeria a la cua del pantà de Vallvidrera. Una actuació promoguda per la Universitat de Barcelona, en el marc del màster d’Ecologia, gestió i restauració del medi natural de la Universitat de Barcelona, amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona (Oficina de Collserola del Districte de Sarrià-Sant Gervasi) i d’acord amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.a


Celebració del Dia Mundial de l’Aigua 2023 al Parc

Sota el nom L’aigua que sona, el dissabte 18 de març els entorns del pantà de Vallvidrera i la Casa del guarda van acollir més d’un centenar de persones que van gaudir d’un matí ple d‘activitats per posar en valora la importància de l’aigua dolça i la seva gestió sostenible.


bosc RIerada

Dia Internacional dels Boscos 2023: Boscos i salut

Enguany, el lema de l’efemèride “Boscos saludables, persones saludables” posa el focus en la importància dels serveis ambientals que els boscos proveeixen i que tenen una transcendència vital per al benestar humà i planetari. Una crida per a cuidar-los i no només beneficiar-nos-en d’ells.


Dissabte 18 de març: activitats pel Dia Mundial de l’Aigua

El 22 de març se celebra el dia internacional de l’aigua. Els tres equipaments dels barris de muntanya i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola han organitzat una jornada d’activitats per posar en valor la importància de l’aigua dolça, la gestió sostenible d’aquest bé comú i el seu paper relaxant gràcies a la seva sonoritat, que ens aporta vida i que malauradament cada cop més ens acostumem a que sigui excepcional.


8 de març: celebració del Dia Internacional de les dones

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola manté el seu compromís amb el treball per la igualtat de gènere amb la preparació del segon Pla d’Igualtat de l’entitat.


Participants a la 9a Taula d'Entitats Col·laboradores del Parc natural de la Serra de Collserola

9a Trobada de la Taula d’Entitats Col·laboradores amb el Parc

El passat 25 de febrer, 14 entitats i representants del Consorci van celebrar la primera trobada de la Taula d’Entitats del Parc de 2023. El Centre d’Informació del Parc va acollir la sessió, en format híbrid, amb 19 participants, 10 a la sala i 9 en línia. Per part del Consorci, van intervenir el director gerent, en Raimon Roda, i la tècnica referent de participació i voluntariat del Servei d’Ús Públic, Divulgació i Educació Ambiental, la Glòria Arribas i l’Albert Garcia, l’educador que fa el suport en alguns d’aquests programes d’aquest àmbit de treball.


Renovació i electrificació de la flota de vehicles del Parc Natural de Collserola

S’han substituït 1 furgoneta, 2 cotxes i 2 motos que utilitzaven els guardes del Parc i que funcionaven amb combustibles fòssils (gasoil i gasolina) per vehicles 100% elèctrics o híbrids endollables.