1 i 2 d’octubre: celebrem el Dia Mundial dels Ocells a Collserola!

Un any més, el Parc Natural de Collserola s’afegeix a la celebració d’aquesta efemèride ambiental amb diferents activitats, gratuïtes i per tots els públics, per a descobrir i gaudir del món dels ocells.


Surt a licitació la gestió del restaurant de La Masia de La Salut de Sant Feliu

Informació de servei per prendre part a la licitació de la gestió del restaurant de la Masia de la Salut de Sant Feliu de Llobregat.


Obert el termini per optar als ajuts del Contracte Agrari de Collserola

El període per optar als ajuts de fins a 3.000 euros del Contracte Agrari de Collserola ja està obert. Aquestes subvencions tenen com a principal objectiu reconèixer i compensar la tasca que fa la pagesia al Parc Natural de Collserola que, a més de proveir-nos d’aliments, també és un servei essencial que ajuda a gestionar el territori i els seus ecosistemes que, entre d’altres, resultats, ajuda a minimitzar el risc d’incendi.


7ena temporada de plantació i comercialització del tomàquet Mandó de Collserola

Fa 10 anys que es treballa per revaloritzar aquesta varietat tradicional de tomàquet Mandó de Collserola 🍅


S’inicia una prova de silvopastura amb rucs per recuperar mosaic agroforestal

La prova pilot vol contribuir a la recuperació d’espais oberts com a mesura de millora de la biodiversitat i de prevenció d’incendis forestals. Es desenvoluparà a la finca agrícola de Can Domènech, impulsors de la prova i membres de l’Associació Collserola Pagesa. La silvopastura amb rucs és una estratègia complementària als ramats permanents que hi ha la serra, la recuperació de finques agrícoles i la gestió forestal.


HORARI | ESTIU 2022

Durant els mesos de juliol i agost alguns equipaments del Parc estaran tancats per vacances.


L’Ultra Clean Marathon 2022 torna a passar pel Parc Natural

Organitzada com en anys anteriors per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) i l’Agència de Residus de catalunya (ARC), i en col·laboració amb el Consorci, va travessar el Parc, des de Sant Cugat fins a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova.


El Departament d’Acció Climàtica inverteix 1 milió d’euros en la millora de la prevenció d’incendis a Collserola

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà aquest any 1 milió d’euros per portar a terme actuacions de prevenció d’incendis a l’entorn del Parc Natural de la Serra de Collserola per protegir la seva biodiversitat i garantir la seguretat de les persones que hi viuen.


Let’s Clean Up Europe 2022 al Parc Natural de la Serra de Collserola

Enguany la celebració s’ha caracteritzat per una gran participació de grups molt diversos que han recollit un alt volum de deixalles, posant en relleu que el costum de deixar residus en el medi natural continua sent un problema al Parc Natural


Aquest any s’ha començat la recuperació del torrent de Canyelles, a Nou Barris

Una part dels pressupostos participatius de Barcelona s’ha dedicat a la recuperació ecològica de la part baixa d’aquest torrent i d’alguns dels elements de patrimoni com la font Vella i l’antiga mina de Canyelles.


7a Setmana de la Natura al Parc Natural

Del 22 de maig al 5 de juny, el Parc ha acollit 13 activitats d’aquesta campanya organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que vol conscienciar sobre la necessitat de preservar la biodiversitat i fer visible la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per treballar contra l’emergència climàtica i ecològica.


Balanç de les Jornades de Recerca al Parc Natural de la Serra de Collserola

Amb una participació de més de 90 persones, tècniques, gestores i investigadores relacionades d’alguna manera amb el Parc Natural, durant dos dies s’ha pogut conèixer de primera mà la situació dels principals paràmetres biològics del Parc Natural de la Serra de Collserola.
La serra de Collserola ha passat amb satisfacció aquesta revisió a fons, tot i posar de relleu les amenaces i pressions a que està sotmès.


Resum de la campanya Col·laborem amb la neteja del Parc Natural! promoguda pel Consell d’Infants d’Esplugues de Llobregat

Des de finals de gener fins al final de maig, 282 alumnes i 26 docents de 6 centres escolars d’Esplugues de Llobregat han col·laborat en la recollida i classificació de residus a diferents punts del Parc Natural de Collserola.


Avís: Període de risc d’incendi

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre entra en vigència el Decret 64/1995 de prevenció d’incendis forestals.


7a edició de la Setmana de la Natura

El Parc Natural de Collserola acollirà diferents activitats de la Setmana, una campanya que vol conscienciar sobre la necessitat de preservar la biodiversitat i de visibilitzar la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per treballar contra l’emergència climàtica i ecològica.


L’Assemblea General aprova les bases del Contracte Agrari de Collserola

L’Assemblea General dona el tret de sortida al Contracte Agrari de Collserola (CAC) en la sessió celebrada avui, dia 19 de maig, que ha aprovat les bases i convocatòria del CAC per l’any 2022, el pla estratègic de subvencions del Consorci i una modificació del pressupost per cobrir la quantia total de les convocatòries des del projecte Alimentem Collserola amb fons propis del Consorci a partir del 2024.


En marxa la campanya de prevenció d’incendis forestals de l’àmbit metropolità

Ens apropem als mesos amb més risc d’incendi i s’inicia la campanya de prevenció activa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que s’allargarà fins a finals d’agost. La reunió de la Comissió de seguiment del dispositiu on hi assisteixen totes les administracions i entitats implicades en la prevenció, detecció i extinció d’incendis forestals de la metròpolis, celebrada el 12 de maig passat, marca el punt d’inici.


S’inicia un pla pilot de pastura al vessant barceloní del Parc Natural per prevenir els incendis i millorar la biodiversitat

Des de l’1 d’abril i fins a final de juny, un ramat mixt de 290 caps de bestiar pasturarà pel vessant barceloní del Parc Natural de la Serra de Collserola amb la finalitat de reduir el mantell vegetal de la zona.


Sound Earth Legacy a Collserola

Sound Earth Legacy ha creat el primer Observatorio de Patrimonio Sonoro desde una perspectiva cultural. L’Observatori del Patrimoni Sonor és un projecte recent en col·laboració transfronterera amb les organitzacions: Es Far Cultural en Menorca, CIRDOC a Occitània, el Museu Balear de Ciències Naturals a Mallorca i el Parc Natural de la Serra de Collserola.