26 de gener de 2023: Celebrem el Dia Mundial de l’Educació Ambiental al Parc

El Parc Natural de Collserola és un entorn educatiu excepcional per treballar els objectius i principis de l’educació ambiental d’una manera interdisciplinar i amb tota la ciutadania. Alhora, l’Educació Ambiental és una eina essencial per a la gestió d’aquest espai natural protegit.


La 1ª edició del Contracte Agrari de Collserola remunera les actuacions socioambientals de la pagesia

El primer any del CAC, s’han aprovat 17 sol·licituds de projectes productius amb un pressupost total de 67.190,26 € per la realització d’actuacions adreçades a la prevenció d’incendis, manteniment del mosaic agroforestal i biodiversitat, entre altres.


OPEN NATURE: un procés de cocreació d’intervenció en un espai públic en el marc de la iniciativa europea New European Bauhaus.

Està en marxa l'experiència OPEN NATURE, un procés de cocreació d'intervenció en un espai públic al límit entre la ciutat i el Parc Natural de Collserola, amb joves estudiants de secundària. Aquesta experiència ha estat una de les guanyadores de la convocatòria 2022 de la New European Bauhaus


El Parc Natural de Collserola bat el seu rècord d’ús ciutadà amb 6,4 milions de visites el 2021

Aquesta elevada afluència demostra la importància d’aquest espai natural per a la ciutadania metropolitana, però alhora fa imprescindible la regulació i ordenació dels usos per fer-los compatibles amb la seva conservació. El nou Pla especial (PEPNat) esdevé una eina per millorar l’encaix entre freqüentació i conservació i proposa la concentració d’activitats al perímetre del Parc, per rebaixar-ne la pressió a l’interior, on es troben les zones més sensibles i amb més valor ambiental


25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència envers les Dones

Avui dia 25 de novembre el Consorci vol manifestar públicament el seu rebuig de forma contundent contra la violència envers les dones.


La gestió dels abocaments incontrolats al Parc Natural de Collserola

Divendres 4 de novembre l’equip de guardes del Parc Natural va detectar un abocament incontrolat de grans dimensions de pneumàtics a l’antic crematori del cementiri de Collserola, un fet que malauradament es repeteix periòdicament a la serra i que genera greus impactes ambientals.


En marxa la rehabilitació de la masia de Can Ferriol

Divendres 11 de novembre s'ha celebrat l'acte de col·locació de la primera pedra per a la rehabilitació de la masia de Can Ferriol, un dels elements emblemàtics del patrimoni construït del Parc Natural de la Serra de Collserola al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat


Actuació fitosanitària sobre la població de la processionària del pi – 2022

Entre el 27 d’octubre i el 4 de novembre s’actuarà a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària del pi. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.


Impuls a pagesos i ramaders per conservar el mosaic agroforestal del Parc Natural de Collserola

Amb l’aprovació i el desplegament del nou Pla especial es pretén donar protagonisme i facilitats al sector primari del Parc en un marc de coresponsabilitat i cogesti. El Pla identifica les àrees prioritàries per a l’agricultura i regula els horts comunitaris d’iniciativa pública i els horts individuals.


L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries col·labora un any més amb el programa educatiu del Parc Natural de Collserola

Enguany és el tercer curs escolar en que aquesta col·laboració iniciada en 2020 entre el Consorci del Parc i l’IRTA es consolida a través de la donació de panotxes de blat de moro destinades a activitats educatives.


Memòria de gestió 2021

Ja està disponible al web del Parc la Memòria de gestió del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola corresponent a l’exercici 2021


1 i 2 d’octubre: celebrem el Dia Mundial dels Ocells a Collserola!

Un any més, el Parc Natural de Collserola s’afegeix a la celebració d’aquesta efemèride ambiental amb diferents activitats, gratuïtes i per tots els públics, per a descobrir i gaudir del món dels ocells.


Surt a licitació la gestió del restaurant de La Masia de La Salut de Sant Feliu

Informació de servei per prendre part a la licitació de la gestió del restaurant de la Masia de la Salut de Sant Feliu de Llobregat.


Obert el termini per optar als ajuts del Contracte Agrari de Collserola

El període per optar als ajuts de fins a 3.000 euros del Contracte Agrari de Collserola ja està obert. Aquestes subvencions tenen com a principal objectiu reconèixer i compensar la tasca que fa la pagesia al Parc Natural de Collserola que, a més de proveir-nos d’aliments, també és un servei essencial que ajuda a gestionar el territori i els seus ecosistemes que, entre d’altres, resultats, ajuda a minimitzar el risc d’incendi.


7ena temporada de plantació i comercialització del tomàquet Mandó de Collserola

Fa 10 anys que es treballa per revaloritzar aquesta varietat tradicional de tomàquet Mandó de Collserola 🍅


S’inicia una prova de silvopastura amb rucs per recuperar mosaic agroforestal

La prova pilot vol contribuir a la recuperació d’espais oberts com a mesura de millora de la biodiversitat i de prevenció d’incendis forestals. Es desenvoluparà a la finca agrícola de Can Domènech, impulsors de la prova i membres de l’Associació Collserola Pagesa. La silvopastura amb rucs és una estratègia complementària als ramats permanents que hi ha la serra, la recuperació de finques agrícoles i la gestió forestal.


HORARI | ESTIU 2022

Durant els mesos de juliol i agost alguns equipaments del Parc estaran tancats per vacances.


L’Ultra Clean Marathon 2022 torna a passar pel Parc Natural

Organitzada com en anys anteriors per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) i l’Agència de Residus de catalunya (ARC), i en col·laboració amb el Consorci, va travessar el Parc, des de Sant Cugat fins a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova.


El Departament d’Acció Climàtica inverteix 1 milió d’euros en la millora de la prevenció d’incendis a Collserola

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà aquest any 1 milió d’euros per portar a terme actuacions de prevenció d’incendis a l’entorn del Parc Natural de la Serra de Collserola per protegir la seva biodiversitat i garantir la seguretat de les persones que hi viuen.