S’obre una nova convocatòria del Contracte Agrari de Collserola

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola impulsa la segona convocatòria del CAC, destinada a recompensar les aportacions socioambientals de l’activitat agrària professional al Parc Natural així com a l’espai funcional.


Informe sobre l’estat ecològic, hidrològic i de conservació de la riera de Vallvidrera

El Consorci acaba de rebre l’informe i diagnosi de l’estat ecològic de la riera de Vallvidrera, fet per un equip de recerca de la Universitat de Barcelona, que evidencia un estat deficient de la qualitat ecològica d’aquest ecosistema.


Acord per a la custòdia de la finca de les Llicorelles a Molins de Rei

El Consorci, l’Ajuntament i la Societat Catalana d’Herpetologia assumeixen conjuntament la conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics d’un espai d’especial importància per a la riera de Vallvidrera, el connector entre la serra de Collserola i el riu Llobregat.


Ampliació de l’itinerari pels espais recuperats al Turó de Montcada

L’ampliació de l’itinerari del Turó de Montcada permet accedir a prop de 30 noves hectàrees d’alt valor ecològic i ambiental, i conèixer la restauració del paisatge de l’antiga pedrera de roca calcària.


Obert el termini per presentar projectes de gestió de l’equipament ramader de Ca n’Oller

Aquesta instal·lació pot acollir ramats de cabres i ovelles i és una infraestructura important per a la prevenció d’incendis i la gestió de la biodiversitat del Parc Natural.


Intervenció paisatgística a la cua del pantà de Vallvidrera

Aquesta setmana s’ha portat a terme una intervenció paisatgística de bioenginyeria a la cua del pantà de Vallvidrera. Una actuació promoguda per la Universitat de Barcelona, en el marc del màster d’Ecologia, gestió i restauració del medi natural de la Universitat de Barcelona, amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona (Oficina de Collserola del Districte de Sarrià-Sant Gervasi) i d’acord amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.a


Celebració del Dia Mundial de l’Aigua 2023 al Parc

Sota el nom L’aigua que sona, el dissabte 18 de març els entorns del pantà de Vallvidrera i la Casa del guarda van acollir més d’un centenar de persones que van gaudir d’un matí ple d‘activitats per posar en valora la importància de l’aigua dolça i la seva gestió sostenible.


bosc RIerada

Dia Internacional dels Boscos 2023: Boscos i salut

Enguany, el lema de l’efemèride “Boscos saludables, persones saludables” posa el focus en la importància dels serveis ambientals que els boscos proveeixen i que tenen una transcendència vital per al benestar humà i planetari. Una crida per a cuidar-los i no només beneficiar-nos-en d’ells.


Dissabte 18 de març: activitats pel Dia Mundial de l’Aigua

El 22 de març se celebra el dia internacional de l’aigua. Els tres equipaments dels barris de muntanya i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola han organitzat una jornada d’activitats per posar en valor la importància de l’aigua dolça, la gestió sostenible d’aquest bé comú i el seu paper relaxant gràcies a la seva sonoritat, que ens aporta vida i que malauradament cada cop més ens acostumem a que sigui excepcional.


8 de març: celebració del Dia Internacional de les dones

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola manté el seu compromís amb el treball per la igualtat de gènere amb la preparació del segon Pla d’Igualtat de l’entitat.


Participants a la 9a Taula d'Entitats Col·laboradores del Parc natural de la Serra de Collserola

9a Trobada de la Taula d’Entitats Col·laboradores amb el Parc

El passat 25 de febrer, 14 entitats i representants del Consorci van celebrar la primera trobada de la Taula d’Entitats del Parc de 2023. El Centre d’Informació del Parc va acollir la sessió, en format híbrid, amb 19 participants, 10 a la sala i 9 en línia. Per part del Consorci, van intervenir el director gerent, en Raimon Roda, i la tècnica referent de participació i voluntariat del Servei d’Ús Públic, Divulgació i Educació Ambiental, la Glòria Arribas i l’Albert Garcia, l’educador que fa el suport en alguns d’aquests programes d’aquest àmbit de treball.


Renovació i electrificació de la flota de vehicles del Parc Natural de Collserola

S’han substituït 1 furgoneta, 2 cotxes i 2 motos que utilitzaven els guardes del Parc i que funcionaven amb combustibles fòssils (gasoil i gasolina) per vehicles 100% elèctrics o híbrids endollables.


26 de gener de 2023: Celebrem el Dia Mundial de l’Educació Ambiental al Parc

El Parc Natural de Collserola és un entorn educatiu excepcional per treballar els objectius i principis de l’educació ambiental d’una manera interdisciplinar i amb tota la ciutadania. Alhora, l’Educació Ambiental és una eina essencial per a la gestió d’aquest espai natural protegit.


La 1ª edició del Contracte Agrari de Collserola remunera les actuacions socioambientals de la pagesia

El primer any del CAC, s’han aprovat 17 sol·licituds de projectes productius amb un pressupost total de 67.190,26 € per la realització d’actuacions adreçades a la prevenció d’incendis, manteniment del mosaic agroforestal i biodiversitat, entre altres.


OPEN NATURE: un procés de cocreació d’intervenció en un espai públic en el marc de la iniciativa europea New European Bauhaus.

Està en marxa l'experiència OPEN NATURE, un procés de cocreació d'intervenció en un espai públic al límit entre la ciutat i el Parc Natural de Collserola, amb joves estudiants de secundària. Aquesta experiència ha estat una de les guanyadores de la convocatòria 2022 de la New European Bauhaus


El Parc Natural de Collserola bat el seu rècord d’ús ciutadà amb 6,4 milions de visites el 2021

Aquesta elevada afluència demostra la importància d’aquest espai natural per a la ciutadania metropolitana, però alhora fa imprescindible la regulació i ordenació dels usos per fer-los compatibles amb la seva conservació. El nou Pla especial (PEPNat) esdevé una eina per millorar l’encaix entre freqüentació i conservació i proposa la concentració d’activitats al perímetre del Parc, per rebaixar-ne la pressió a l’interior, on es troben les zones més sensibles i amb més valor ambiental


25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència envers les Dones

Avui dia 25 de novembre el Consorci vol manifestar públicament el seu rebuig de forma contundent contra la violència envers les dones.


La gestió dels abocaments incontrolats al Parc Natural de Collserola

Divendres 4 de novembre l’equip de guardes del Parc Natural va detectar un abocament incontrolat de grans dimensions de pneumàtics a l’antic crematori del cementiri de Collserola, un fet que malauradament es repeteix periòdicament a la serra i que genera greus impactes ambientals.


En marxa la rehabilitació de la masia de Can Ferriol

Divendres 11 de novembre s'ha celebrat l'acte de col·locació de la primera pedra per a la rehabilitació de la masia de Can Ferriol, un dels elements emblemàtics del patrimoni construït del Parc Natural de la Serra de Collserola al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat


Actuació fitosanitària sobre la població de la processionària del pi – 2022

Entre el 27 d’octubre i el 4 de novembre s’actuarà a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària del pi. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.