El Let’s clean up Europe és una campanya europea que a Catalunya, des del 2014, organitza l’Agència de Residus de Catalunya, i que té com a objectiu alertar la societat de la gran quantitat de residus que es generen i es llencen als ENPs, i promoure actuacions de recollida, classificació i valoració de les deixalles trobades. El Consorci hi participa de forma activa des del 2016 coordinant la campanya en tot el territori del Parc, que ha estat l’escenari de moltes actuacions de neteja que s’han organitzat conjuntament amb entitats, centres educatius i empreses.

El paper del Consorci és divers:

  • Porta la coordinació de la campanya en tot el territori del Parc, conjuntament amb l’Agència de Residus, que adreça al Consorci qualsevol iniciativa que es vol fer a Collserola. Un cop acabada es fa un resum de les dades que s’envia a l’Agència i a totes les persones participants.
  • Organitza una actuació de neteja oberta al públic, juntament amb altres entitats i ajuntaments.
  • Assessora, i dirigeix les actuacions que proposen de fer els diferents centres educatius, entitats, empreses i ajuntaments.

Els anys 2012 i 2013, el Consorci ja va organitzar jornades obertes de recollida de deixalles, els anomenats Fem dissabte, dins del marc del programa de gestió participada de la riera de Vallvidrera, a les que s’hi sumaven alguns participants del projecte Voluntaris de Collserola.
L’any 2014, va participar al Let’s Clean Up Europe, dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, organitzant una activitat de neteja.
A partir del 2016 i fins a l’actualitat, col·labora de forma activa amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) en el desenvolupament del LCUE dins del territori del Parc Natural. Cada any es fan diverses accions de recollida de deixalles, promogudes per diferents entitats, escoles i empreses, que estan assessorades, coordinades i algunes co-organitzades per l’equip tècnic del Consorci.

Vols més informació sobre els programes de participació?

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic participacio@parccollserola.net

Entitats i Centres Educatius i de Lleure participants