Notícies

S’obre una nova convocatòria del Contracte Agrari de Collserola

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola impulsa la segona convocatòria del CAC, destinada a recompensar les aportacions socioambientals de l’activitat agrària professional al Parc Natural així com a l’espai funcional.


Informe sobre l’estat ecològic, hidrològic i de conservació de la riera de Vallvidrera

El Consorci acaba de rebre l’informe i diagnosi de l’estat ecològic de la riera de Vallvidrera, fet per un equip de recerca de la Universitat de Barcelona, que evidencia un estat deficient de la qualitat ecològica d’aquest ecosistema.


Acord per a la custòdia de la finca de les Llicorelles a Molins de Rei

El Consorci, l’Ajuntament i la Societat Catalana d’Herpetologia assumeixen conjuntament la conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics d’un espai d’especial importància per a la riera de Vallvidrera, el connector entre la serra de Collserola i el riu Llobregat.Notes de premsa

La 1ª edició del Contracte Agrari de Collserola remunera les actuacions socioambientals de la pagesia

El primer any del CAC, s’han aprovat 17 sol·licituds de projectes productius amb un pressupost total de 67.190,26 € per la realització d’actuacions adreçades a la prevenció d’incendis, manteniment del mosaic agroforestal i biodiversitat, entre altres.


OPEN NATURE: un procés de cocreació d’intervenció en un espai públic en el marc de la iniciativa europea New European Bauhaus.

Està en marxa l'experiència OPEN NATURE, un procés de cocreació d'intervenció en un espai públic al límit entre la ciutat i el Parc Natural de Collserola, amb joves estudiants de secundària. Aquesta experiència ha estat una de les guanyadores de la convocatòria 2022 de la New European Bauhaus


El Parc Natural de Collserola bat el seu rècord d’ús ciutadà amb 6,4 milions de visites el 2021

Aquesta elevada afluència demostra la importància d’aquest espai natural per a la ciutadania metropolitana, però alhora fa imprescindible la regulació i ordenació dels usos per fer-los compatibles amb la seva conservació. El nou Pla especial (PEPNat) esdevé una eina per millorar l’encaix entre freqüentació i conservació i proposa la concentració d’activitats al perímetre del Parc, per rebaixar-ne la pressió a l’interior, on es troben les zones més sensibles i amb més valor ambientalAvisos

Avís: situació d’excepcionalitat per sequera al Parc Natural

Des del 6 de març el Parc Natural es troba en estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica.


Avís: risc d’incendi forestal al Parc Natural

Davant la situació actual de risc d’incendi forestal, demanem extremar les precaucions en el medi natural i consultar abans de la visita al Parc Natural el nivell de risc d’incendi forestal i del Pla Alfa així com les restriccions d’activitats que es puguin aplicar en cada cas.


Granja de Can Coll: instal·lació tancada per tasques de manteniment i millores

Corrals de la granja de Can Coll: instal·lació tancada per tasques de manteniment i millores fins el proper 15 de gener de 2023. Disculpeu les molèsties.