Passejada pel pantà de Vallvidrera

TIPUS: Passejada
DIFICULTAT: Baixa
TEMPS: 40 min
DISTANCIA: 2 km
AMBIT: Centre d'Informació
INICI: Centre d'informació
FINAL: Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera

Descàrregues

Des del Centre d’Informació baixem cap a l’estació del Baixador de Vallvidrera, travessem la carretera i agafem el primer trencall a l’esquerra, 10 min. En arribar al final del carrer, seguirem per un camí de terra que surt tot recte i s’enfila suaument.

Passats un parell de revolts en 7 min trobem una cruïlla. Prenem el camí de la dreta. Aquest tram, amb un pendent pronunciat, està cimentat fins a arribar a la presa del pantà en 3 min.

Fem una parada en el mirador per gaudir de la perspectiva per sobre de la làmina d’aigua i observem la fauna i la flora pròpies d’aquest ambient. Continuem cap a la cua del pantà. El voregem i ens dirigim a l’antiga casa del guarda, un edifici restaurat al 2010, que alberga una exposició sobre el pantà i els seus entorns, 15 min.

El pantà de Vallvidrera, obra d’Elies Rogent, es va inaugurar l’any 1864. Va ser construït per dur aigua potable a Sarrià a través del Mina Grott. Ho va fer fins als anys seixanta del segle passat. Després va caure en l’abandó. A finals del segle XX s’iniciaren successives actuacions de recuperació tant de l’obra arquitectònica com dels entorns naturals, que han configurat un espai d’alt interès naturalístic amb bona representació d’amfibis i rèptils de la serra i un agradable racó d’estada.

Travessarem el pont de fusta que queda per sota de la pressa i a l’esquerra agafarem el camí dels plàtans fins a arribar, en cinc minuts, a l’àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €